avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... medicina muncii si medicul de familie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

medicina muncii si medicul de familie

De la serviciu mi s-a cerut un bilet de trimitere catre ORL de la medicul de familie, spunandu-mi-se ca este necesar pentru medicina muncii. Din cate stiu, nu este necesar asa ceva, Este legal? Mentionez ca lucrez intr-o farmacie, nu sunt conditii speciale de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: angipopa , utilizator 23:17, 19 Octombrie 2017
Medicul specialist de medicina muncii, in cursul examinarii medicale la angajare si periodice, daca va considera util sa se efectueze si alte examinari medicale decat cele mentionate in fisa corespunzatoare locului de munca/ postului de lucru/ meseriei lucratorului examinat da trimitere lucratorului pentru examinari de specialitate.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-art.16 (3) Examenul medical la angajarea in munca consta in:
a) anamneza medicala profesionala si neprofesionala si examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevazut in anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut in anexa nr. 1.
(4) La indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea in munca pentru locurile de munca si activitatile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde si examene medicale suplimentare celor prevazute in anexa nr. 1.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde urmatoarele:
f) la indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigatii si/sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevazute in Anexa nr. 1.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier - incasator: examene medicina muncii victoradi victoradi Buna seara va rog sa imi spuneti care sunt examenele obligatorii de medicina muncii pentru un casier incasator de zi si unul de noapte (vezi toată discuția)
Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudini reluare activitate in cazul in care un salariat ... anechitacodeless anechitacodeless Fisa de aptitudine la reluare activitate In cazul in care un salariat revine din concediu medical, pentru o perioada mai mare de 6 luni, trebuie solicitat ... (vezi toată discuția)