avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... casier - incasator: examene medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

casier - incasator: examene medicina muncii

Buna seara

va rog sa imi spuneti care sunt examenele obligatorii de medicina muncii pentru un casier incasator de zi si unul de noapte
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 25 Mai 2016
HG nr.355/2007 este actul normativ care reglementeaza supravegherea sanatatii lucratorilor.
[ link extern ]

"Examenul medical la angajarea în muncă constă în:
a) anamneza medicală profesională şi neprofesională şi examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevăzut în anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice şi paraclinice, conform modelului de fişă prevăzut în anexa nr.1.

Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

La indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea în muncă pentru locurile de muncă şi activităţile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde şi examene medicale suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1".
(art.16 din HG 355/2007)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii si medicul de familie angipopa angipopa De la serviciu mi s-a cerut un bilet de trimitere catre ORL de la medicul de familie, spunandu-mi-se ca este necesar pentru medicina muncii. Din cate stiu, nu ... (vezi toată discuția)
Angajare ImolaSzilagyi ImolaSzilagyi Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Imi puteti sa.mi ziceti va rog pana ce perioada este valabil avizul de la medicina muncii? si la o noua angajare sunt ... (vezi toată discuția)
Analize medicale angajare turcu21 turcu21 Buna ziua! Ce analize medicale trebuiesc facute pentru postul de Reprezentant vanzari la Dedeman? (vezi toată discuția)