avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize medicale angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize medicale angajare

Buna ziua! Ce analize medicale trebuiesc facute pentru postul de Reprezentant vanzari la Dedeman?
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 23:05, 14 Aprilie 2015
Buna ziua,

Nu fiecare slujba necesita aceleasi analize. De nu vorbiti cu angajatorul? Cred ca ar fi mai util decat sa intrebati pe acest forum.
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.16 (3) Examenul medical la angajarea in munca consta in:
a) anamneza medicala profesionala si neprofesionala si examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevazut in anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut in anexa nr.1.
In anexa 1 pct.4 Observatii se mentioneaza:
c) pentru lucrătorii care nu se regăsesc în fișele din prezenta anexă, examenul medical periodic va fi reprezentat de examenul clinic general anual.
Pentru reprezentant de vanzari (nu este fisa nominalizata in anexa 1) se aplica prevederile de mai sus.
In functie de fisa cu riscuri profesionale intocmita si semnata de catre angajator cu care se prezinta viitorul angajat la medicul specialist de medicina muncii (cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale), se desfasoara si examenul medical la angajare.
Reprezentantul de vanzari conduce masina institutiei, fapt specificat in "Fisa de identificare a factorilor de risc profesional"? Presupun ca da. Atunci, conform fisei 140 din anexa 1 la HG 355/2007 actualizata la 19.01.2012, se fac si alte examinari medicale.
Vezi [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
ionion2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii si medicul de familie angipopa angipopa De la serviciu mi s-a cerut un bilet de trimitere catre ORL de la medicul de familie, spunandu-mi-se ca este necesar pentru medicina muncii. Din cate stiu, nu ... (vezi toată discuția)
Casier - incasator: examene medicina muncii victoradi victoradi Buna seara va rog sa imi spuneti care sunt examenele obligatorii de medicina muncii pentru un casier incasator de zi si unul de noapte (vezi toată discuția)
Medicina muncii - mesaj catre angajatori si angajati ionion2000 ionion2000 Angajatori, respectiv angajati, [b]verificati ecusonul medicului care efectueaza examenul clinic la angajare sau examenul clinic periodic [/b]si [b]nu aceptati ... (vezi toată discuția)