avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună dimineata iertare ora. Din nou Ioan. Va rog daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună dimineata iertare ora. Din nou Ioan. Va rog daca cineva ...

Bună dimineata iertare ora. Din nou Ioan. Va rog daca cineva nu a muncit, apoi s-a angajat și după câteva săptămâni a întrat concediu medical, poate beneficia de acesta? Angajator cere sa vada cotizațiile la sănătate pe ultimele 6 luni? Este legal? Mulțumesc anticipat. Sănătate zi buna
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:19, 1 Februarie 2024
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea indemnizaţiilor prevăzute de OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Deci... ar trebui sa ceara stagiul de cotizare pe ultimul an din care sa rezulte ca cel in cauza a contribuit cel putin 6 luni...

Acum depinde si ce tip de concediu medical are pentru ca, spre exemplu, daca are concediu medical in urma unui accident de munca nu mai trebuie acest stagiu de 6 luni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical la o luna jumatate de la angajare alina.livia alina.livia M-am angajat in 2 septembrie 2013. in 25 octombrie 2013 am primit co medical pt copil. Pana sa ma angajez aici nu am lucrat timp de 1 an. Nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gina2010 gina2010 daca salariatul este angajat de pe 02.02.2015 si de pe 25 martie imi aduce concediu medical, este vreo problema tinand cont ca nu a mai lucrat anterior iar ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca otiliabb otiliabb Buna ziua, incepand cu data de 11 ian 2016 am fost angajata si am avut ghinionul ca pe data de 26 ian sa alunec pe gheata si sa fac ruptura de menisc. Am ... (vezi toată discuția)