avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Articolul 51 din legea nr. 196/2018 se spune ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Articolul 51 din legea nr. 196/2018 se spune ca Adunarea ...

Buna ziua
Articolul 51 din legea nr. 196/2018 se spune ca Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu .
Intrebare :
- La respectiva A. G. se poate lua o hotarare daca sunt prezenti sa zicem 30 de proprietari din 150 cati are asociatia ?
Pentru ca la art. 48 alin ( 3 ) se specifica , hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti prin votul majoritatii acestora
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:26, 1 Februarie 2024
Aici, dupa cum ati observat (sau nu) e vorba de minim 2/3 din numarul TOTAL al proprietarilor din condominiu (care pot fi membri sau nemembri), Nu se aplica ar. 48.
Multumeasc incaodata si ca sa inteleaga toata lumea , din totalul de 150 cum am precizat , trebuie sa fie de acord 100, am inteles eu bine , sau nu? si daca sunt doar 30 cati am precizat chiar daca sunt de acord toti , acea hotarare nu se poate aplica
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in condominiu sunt 150 de proprietari (pot fi si nemembri de asociatie, trebuie luati in calcul si acei proprietari) si doar 30 ar fi de acord, evident ca nu se poate aplica acea hotarire de AG, de modernizare, trebuie minim 100.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare art. 51 din legea 196/2018 civilu civilu Art. 51 din legea 196/2018 spune ca \"adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din ... (vezi toată discuția)
Ce implica iesirea din asociatia de proprietari in ceea ce priveste impunerea hotararilor aga? Slavescu Slavescu Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari strange semnaturi pt izolarea termica a blocului(4 etaje, 2 scari, 40 ap.). Din motive medicale, nu pot fi de ... (vezi toată discuția)
Votul pentru regulamentul condominiului: au acest drept și proprietarii care nu sunt membri ai asociației? casutza casutza Buna ziua, Am urmatoarea nedumerire si va rog frumos sa ma sprijiniti cu o clarificare pe legea asociatiilor de proprieari 196/2018, privind votul pe ... (vezi toată discuția)