Buna ziua
Articolul 51 din legea nr. 196/2018 se spune ca Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu .
Intrebare :
- La respectiva A. G. se poate lua o hotarare daca sunt prezenti sa zicem 30 de proprietari din 150 cati are asociatia ?
Pentru ca la art. 48 alin ( 3 ) se specifica , hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti prin votul majoritatii acestora
Multumesc
Aici, dupa cum ati observat (sau nu) e vorba de minim 2/3 din numarul TOTAL al proprietarilor din condominiu (care pot fi membri sau nemembri), Nu se aplica ar. 48.
Multumeasc incaodata si ca sa inteleaga toata lumea , din totalul de 150 cum am precizat , trebuie sa fie de acord 100, am inteles eu bine , sau nu? si daca sunt doar 30 cati am precizat chiar daca sunt de acord toti , acea hotarare nu se poate aplica
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca in condominiu sunt 150 de proprietari (pot fi si nemembri de asociatie, trebuie luati in calcul si acei proprietari) si doar 30 ar fi de acord, evident ca nu se poate aplica acea hotarire de AG, de modernizare, trebuie minim 100.