avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara am o problema și nu știu cum să o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara am o problema și nu știu cum să o rezolv. Sunt ...

Buna seara am o problema și nu știu cum să o rezolv. Sânt angajata din 2008 cu contract pe perioada nedeterminata. Din 2020 am o pensie de boala eliberată de casa de pensii conform deciziei de invaliditate eliberată de o comisia medicala de cartier revizuibila din 2 in 2 ani. cu drept de munca 4 ore.Eu am fost in concediul medical pt investigați și pe urmă în concediu de odihna pt anul 2023. până pe data de 07.02.2024.Azi am fost să întreb unde voi fi repartizată după efectuarea concediului de odihnă și mi sa răspuns să aștept . Doresc să știu ce pot face in cazul in care instituția nu imi oferă un alt loc de muncă prin transfer sau detașare la alt loc de muncă pe funcția pe care o am Ce pot face in situația asta daca angajatorul nu îmi oferă un alt loc de muncă . Ce demersuri pot face că mă tot amână . Care este baza legala . Mulțumesc aștept un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 4 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transferul/detasarea nu opereaza in cadrul aceleiasi institutii , ci intre angajatori diferiti.

Imediat dupa CO va veti prezenta la locul de munca si veti vedea ce decizie s-a luat ..nu avem de unde sa stim ce va decide angajatorul dvs .
Pentru un raspuns mai clar , va trebui sa stim ce decizie s-a luat in privinta dvs.
De 2 zile mă tot duc la resurse umane am fost și în audiență la domnul director al instituției și mi sa spus că dacă nu au unde să mă repartizeze conform deciziei medicale și certificatului de încadrare în grad de handicap. Domnul director mi-a comunicat că îmi va da un preaviz de 30 de zile in care mi se va comunica ce sa rezolvat. Cred că vor să mă de-a afara că mi sa justificat că nu au nici un post disponibil nici pe funcția mea nici pe alta functie având program de 4 ore confirm deciziei medicale. Ce pot face in cazul in care îmi desfac contractul de munca fără acordul meu . Aștept un răspuns. Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Transferul/detasarea nu opereaza in cadrul aceleiasi institutii , ci intre angajatori diferiti.

Imediat dupa CO va veti prezenta la locul de munca si veti vedea ce decizie s-a luat ..nu avem de unde sa stim ce va decide angajatorul dvs .
Pentru un raspuns mai clar , va trebui sa stim ce decizie s-a luat in privinta dvs.

]De 2 zile mă tot duc la resurse umane am fost și în audiență la domnul director al instituției și mi sa spus că dacă nu au unde să mă repartizeze conform deciziei medicale și certificatului de încadrare în grad de handicap. Domnul director mi-a comunicat că îmi va da un preaviz de 30 de zile in care mi se va comunica ce sa rezolvat. Cred că vor să mă de-a afara că mi sa justificat că nu au nici un post disponibil nici pe funcția mea nici pe alta functie având program de 4 ore confirm deciziei medicale. Ce pot face in cazul in care îmi desfac contractul de munca fără acordul meu . Aștept un răspuns. Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Mantescu a scris:

]De 2 zile mă tot duc la resurse umane am fost și în audiență la domnul director al instituției și mi sa spus că dacă nu au unde să mă repartizeze conform deciziei medicale și certificatului de încadrare în grad de handicap. Domnul director mi-a comunicat că îmi va da un preaviz de 30 de zile in care mi se va comunica ce sa rezolvat. Cred că vor să mă de-a afara că mi sa justificat că nu au nici un post disponibil nici pe funcția mea nici pe alta functie având program de 4 ore confirm deciziei medicale. Ce pot face in cazul in care îmi desfac contractul de munca fără acordul meu . Aștept un răspuns. Mulțumesc.
Nici nu le trebuie acordul dvs sa va concedieze... Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj dupa ccc ioana71 ioana71 Buna ziua. Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani. Azi am fost la interviul programat cu domnul director. ... (vezi toată discuția)
Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)