avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara am o problema și nu știu cum să o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara am o problema și nu știu cum să o rezolv. Sunt ...

Buna seara am o problema și nu știu cum să o rezolv. Sânt angajata din 2008 cu contract pe perioada nedeterminata. Din 2020 am o pensie de boala eliberată de casa de pensii conform deciziei de invaliditate eliberată de o comisia medicala de cartier revizuibila din 2 in 2 ani. cu drept de munca 4 ore.Eu am fost in concediul medical pt investigați și pe urmă în concediu de odihna pt anul 2023. până pe data de 07.02.2024.Azi am fost să întreb unde voi fi repartizată după efectuarea concediului de odihnă și mi sa răspuns să aștept . Doresc să știu ce pot face in cazul in care instituția nu imi oferă un alt loc de muncă prin transfer sau detașare la alt loc de muncă pe funcția pe care o am Ce pot face in situația asta daca angajatorul nu îmi oferă un alt loc de muncă . Ce demersuri pot face că mă tot amână . Care este baza legala . Mulțumesc aștept un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 4 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Mantescu , orice contract de munca - pe perioada determinata sau nedeterminata - poate fi incetat , in conditiile prevazute de Codul Muncii , la initiativa angajatului sau a angajatorului . Daca acesta ( angajatorul ) are un motiv legal si serios - de exeplu , nu mai are nevoie de postul dvs. , sau are nevoie de o persoana cu contract de 8 ore , iar dvs. nu puteti munci mai mult de 4 , conform deciziei medicale - va da preavizul prevazut in CIM si , la sfarsitul acestuia , contractul dvs. se sfarseste . Pe perioada preavizului , contractul dvs. de munca e in vigoare , lucrati exact timpul de munca pe zi prevazut in acesta , si , daca doriti , va cautati alt post , daca nu - nu . Angajatorul NU acorda somaj , ci AJOFM , daca indepliniti conditiile de acordare si il solicitati acestei agentii . Dupa cate stiu eu , dvs. , fiind pensionar , nu aveti dreptul la somaj , tot la AJOFM puteti afla precis . Nici faptul ca aveti certificat de handicap , nici ca aveti pensie de invaliditate nu va apara de concediere .
acest răspuns util
C.i.m. nu inceteaza decat in anumite situatii in baza unei decizii medicale .. probabil ca dvs vi s-a modificat durata timpului de munca la 4 ore/zi prin act aditional.

Somajul nu vi-l acorda nici angajatorul si nici AJOFM-ul ..se acorda numai daca beneficiati de conditiile mentionate in lege , adica:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Mulțumesc pentru răspuns

Cornel Vasile a scris:

C.i.m. nu inceteaza decat in anumite situatii in baza unei decizii medicale .. probabil ca dvs vi s-a modificat durata timpului de munca la 4 ore/zi prin act aditional.

Somajul nu vi-l acorda nici angajatorul si nici AJOFM-ul ..se acorda numai daca beneficiati de conditiile mentionate in lege , adica:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Mulțumesc dar angajatorul nu trebuie să mă anunțe in scris înainte printr-o adresă la domiciliu sau prin mail până ami inmană decizia de concediere și de preaviz . Eu așa știam și nu trebuie să-mi arate organigrama prin care se restructurează anumite posturi cum le-a arătat și celorlalte colege ale mele . Sau sa îmi ofere alt loc de muncă pe alta functie.Multumesc aștept un răspuns.
acest răspuns util
1. Instiintarea de preaviz poate fi emisa sau nu de catre un angajator ... nu exista text de lege care sa prevada aceasta obligativitate.

2. Numai in anumite situatii angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj dupa ccc ioana71 ioana71 Buna ziua. Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani. Azi am fost la interviul programat cu domnul director. ... (vezi toată discuția)
Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)