avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu medical boala obisnuita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu medical boala obisnuita

Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita

Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita

un functionar public cu studii superioare si o vechime de 37 ani, a avut CM cod.01 in SEPT-OCT.09,pe urma a lucrat in NOI.09,iar in DEC.09 iarasi a fost in CM,iar in Ian.2010 a lucrat 10 zile pe urma a intrat in CM cod tot 01-21 zile.
Sunt noua la salarizare,prima mea luna in acest serviciu si as vrea sa ma ajutati la calcularea acestui CM pt.Ianuarie 2010.Stiu ca pentru Sept.09 s-a calculat cu media din ultimele 6 luni ,dar acuma concediul este din nou initial care salar se foloseste la calcularea CM (salar minim brut pe tara 705 lei),el fiind cu studii superioare si cu un salar de incadrare de 1475 lei/luna.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:26, 2 Februarie 2010
Cred ca se are in vedere media salariului avut pe ultimile sase luni.
Media venitului brut pe ultimele 6 luni (dec., nov., oct., sept., aug., iul.).
Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

Daca in ultimile 6 luni a avut concediu medical ,acesta intra in calcul intrucat este perioada asmilata stagiului de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical boala obisnuita ana55 ana55 Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita un functionar public cu studii superioare si o vechime de 37 ani, a avut CM cod.01 in SEPT-OCT.09,pe urma a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical erikapopa erikapopa o persoana are medical in decembrie 2011 : in ultimele 12 luni : noiembrie 13 zile - 900, aprilie 1 zi - 60, mai 23 zile -1475, februarie 20 zile - 1475, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ganca ganca as dori sa stiu cum se face calculul pt concediu medical cu boala obisnuita se scade 25% din salariul de incadrare si se mai scade si impozitul sau se face ... (vezi toată discuția)