avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Activitatea de recuperare medicala, kinetoterapie este ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Activitatea de recuperare medicala, kinetoterapie este scutita de tva?

Activitatea de recuperare medicala, Kinetoterapie este scutita de tva?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ecojur , utilizator 19:48, 5 Februarie 2024
(1) Următoarele operațiuni de interes general sunt scutite de taxă:

a) spitalizarea, îngrijirile medicale și operațiunile strâns legate de acestea, desfășurate de unități autorizate pentru astfel de activități, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete și laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală și de diagnostic, baze de tratament și recuperare, stații de salvare și alte unități autorizate să desfășoare astfel de activități"

Daca sunt indeplinite aceste conditii e scutita de TVA .
Multumesc pt raspus, intrebarea mea are legatura cu Normele de aplicare care la (3) În conformitate cu prevederile art. 292 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată serviciile de îngrijire medicală furnizate de unități autorizate conform prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 109/2000 privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și asistența medicală balneară și de recuperare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 343/2002, cu modificările ulterioare,
Scutirea se aplică atât pentru serviciile prestate pacienților ale căror bilete sunt decontate de Casa Națională de Pensii Publice, cât și pentru cele prestate pacienților care beneficiază de tratament pe bază de trimitere de la medic.

Deci intrebarea este pacientii care nu au trimitere de la medic, mai beneficiaza de scutire de TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servici meddicale eduard.b eduard.b Daca un SRL care presteaza servicii medicale, depaseste ca CA 65000 Euro nu este obligat sa fie platitor de TVA si care este baza legala. Are ceva ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pt plata tva noemipletea noemipletea Daca efectuez servicii medicale catre o firma din UE care este platitoare de TVA, ar trebui sa ma inregistrez si eu ca platitor de TVA, sau de abia dupa ce ... (vezi toată discuția)
Operațiuni scutite cu și fără drept de deducere Alin Duma Alin Duma Buna ziua, Va rog sa ma ajutați să înțeleg sintagma operațiuni cu și fără drept de deducere. Ar ajuta și niște exemple concrete. Mulțumesc ... (vezi toată discuția)