avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscrieri in carnetul de munca referitoare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscrieri in carnetul de munca referitoare la suspendare cim conf. art. 52 alin 1 lit. d

Buna ziua,
Am un angajat caruia i-am suspendat cim in baza art. 52 alin 1 lit e ( somaj tehnic) , am respectat cerintele legale ,am anuntat ITM-ul ,am facut act aditional, i-am facut inscrisurile in cartea de munca etc. Toate bune.
Suspendare a fost facut de o perioada determinata iar acum sunt pusa in situatia de a prelungi aceasta suspendare. Ii fac un nou act aditional dar cum scriu in cartea de munca la coloana 2 ( mutatia intervenita) "prelungit suspendare " ?.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
elyababau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:28, 2 Februarie 2010
Presupun ca ati facut o decizie si nu un act aditional.
Apoi, presupun ca baza legala a fost art. 52 (1) lit. d) si nu lit. e) care se refera la detasare.

Da, veti face inscrisul "prelungit suspendare CIM cf art. 52(1) lit.d) din Codul muncii"
iar ca baza legala treceti dispozitia nr ../.... emisa de angajator prin care se dispune prelungirea perioadei de somaj tehnic.
Daca in decizie este trecta perioada exacta de prelungire (adica de la data de... la data de....) nu mai este necesara intocmirea unei noi decizii de incetare a suspendarii.
La data expirarii termenului de suspendare veti face inscrisul in carnetul de munca de reluare a activitatii iar baza legala va fi tot decizia aceea de suspendare (ptr ca prevede perioada de suspendare).
Baza legala este art. 52 (1) lit. d CM asa cum am trecut la numele subiectului.( se mai intampla sa gresim).
Multumesc pt. raspuns !
Decizia de intrerupere a activitatii a fost data de administratorul , salatiatei i s-a oferit posibilitatea sa aleaga intre somaj si suspendat cim in baza art. 52 alin. 1 lit d. Fiind vorba de vointa ambelor parti s-a incheiat un act aditional.
Decizia era suficienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in carnetul de munca lemontee lemontee Buna ziua, Am urmatoare situatie: -persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinana, pana la 20.12.2010 -din data de 15.12.2010 societatea ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ghemotoc28 ghemotoc28 Buna ziua, In data de 18.08 m-am angajat la o firma din Is incepand cu 01.11 mi-au desfacut contractul de munca cu art.52 am adrepul la somaj?? (vezi toată discuția)