avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! La achizitionarea unui apartament, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! La achizitionarea unui apartament, in momentul declararii ...

Buna ziua!
La achizitionarea unui apartament, in momentul declararii lui la primarie se mai plateste impozit pe anul in curs, de catre cumparator, chiar daca la vanzare vanzatorul achita impozitul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 09:53, 2 Februarie 2024
Salut

Art 461 din Codul Fiscal: Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

Vanzatorul este _obligat_ sa achite impozitul, altfel nu poate vinde apartamentul.

Deci cumparatorul nu va plati nimic in anul in curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta toderita toderita Buna ziua, propietarul de la care am cumparat apartamentul a platit impozitul pe tot anul.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc si eu din nou acest ... (vezi toată discuția)
Recuperare de la bugetul local a unei parti din impozit aurelia2 aurelia2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa vanzarea unui apartament, se poate recupera o parte din impozitul datorat la bugetul local, daca acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Plata impozit spatiu chelus chelus Salut, Tocmai ce am cumparat o garsoniera impreuna cu iubita mea, si ieri am fost sa o inscriu la primarie. Am cerut date exacte despre cat, si cand trebuie ... (vezi toată discuția)