avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recuperare de la bugetul local a unei parti din impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recuperare de la bugetul local a unei parti din impozit

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca dupa vanzarea unui apartament, se poate recupera o parte din impozitul datorat la bugetul local, daca acesta a fost platit anticipat, pe tot anul? In cazul unui raspuns afirmativ, va mai rog sa-mi indicati si cum se procedeaza.

Va multumesc!
Cu stima,
Aurelia
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:33, 1 Septembrie 2016
Nu-l puteți recupera de la bugetul local(primărie).
Potrivit art 461, alin 1și alin 5, cod fiscal:
[ link extern ]

ART. 461 - Declararea, dobândirea, înstrăinarea și modificarea clădirilor
(1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
...
(5) În cazul în care dreptul de proprietate asupra unei clădiri este transmis în cursul unui an fiscal, impozitul va fi datorat de persoana care deține dreptul de proprietate asupra clădirii la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior anului în care se înstrăinează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta mariastehlik mariastehlik Am achizitionat o locuinta, in cursul lunii februarie. 2017. De cand datorez impozit pe anul in curs? (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)