avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți ce acte trebuie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți ce acte trebuie să depun ...

Bună ziua,
Vă rog să îmi spuneți ce acte trebuie să depun pentru indemnizația (pensia) socială deoarece am cotizat 7 ani și nu am vechimea pentru pensie la limită de vârstă. Nu am nici un venit și am 65 de ani.
Cunosc cazuri de persoane care nu au vechime nici măcar un an și au indemnizație(pensia) socială minimă. Am solicitat raspuns la Casa de pensii dar mi-au spus scurt ca daca nu am cotizat 15 ani nu am dreptul la pensie. De ce atunci altii care nu au nici un an vechime au dreptul la pensie si eu nu.
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Stoichina Emilia
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:28, 2 Februarie 2024
De unde stiti ca nu au un an vechime ? Aveti probe in acest sens?
Nu este posibil să primească cineva drept de pensie la limită de vârstă fără să aibă stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Cu doar 7 ani legea nu vă dă dreptul să beneficiați de pensie.
Nu aveti dreptul la pensie dar puteti beneficia de un ajutor social de la primaria localitatii unde locuiti . Trebuie sa mergeti acolo sa va interesati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand sa-mi depun dosarul la casa de pensii? CYBORG CYBORG Buna seara! Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti. 1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954. Este adevarat ca ies la pensie pt. ... (vezi toată discuția)
Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Am dreptul la pensia sociala minima garantata? Ciprian767 Ciprian767 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la ... (vezi toată discuția)