avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie posibil prescrisă
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie posibil prescrisă

Bună ziua! În anul 2018 am luat un credit de la un ifn, pe care nu am mai reuși să-l achit, iar astăzi am primit un email de la acel ifn pentru a achita suma, în caz contrar voi suporta consecințele (executare silita, proprire etc.), însă în toată această perioadă eu nu am mai primit absolut nimic de la ei, ultimul email fiind primit în decembrie 2018 în legătură cu niște oferte pe care le aveau ei în acea vreme, așadar cred că ar trebui ca datoria să fie prescrisă până în prezent. Ce pași ar trebui să urmez?
Cel mai recent răspuns: Gabi1215 , utilizator 18:53, 2 Februarie 2024
Un prim pas ar fi sa nu mai comunitati de niciun fel cu dumnealor, raspunde la vreun mesaj...

Apoi contactati un avocat si, in functie de situatie-va spune avocatul daca se poate sau nu...- puteti cere instantei sa constate ca a intervenit termenul de prescriptie in cazul datoriei dvs. catre acel ifn ( cred ca se poate asta si, daca da, va explica avocatul procedura).

Sau ii puteti ignora si cum aveti vreun semn ca sunteti executat silit ( poprire pe salariu/pensie, lipsa* bani din cont...) contactati un avocat si faceti contestatie.
Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Un prim pas ar fi sa nu mai comunitati de niciun fel cu dumnealor, raspunde la vreun mesaj...

Apoi contactati un avocat si, in functie de situatie-va spune avocatul daca se poate sau nu...- puteti cere instantei sa constate ca a intervenit termenul de prescriptie in cazul datoriei dvs. catre acel ifn ( cred ca se poate asta si, daca da, va explica avocatul procedura).

Sau ii puteti ignora si cum aveti vreun semn ca sunteti executat silit ( poprire pe salariu/pensie, lipsa* bani din cont...) contactati un avocat si faceti contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)
Cesiune dupa cesiune a unui contract de credit narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna ziua! Va prezint pe scurt o speta: credit contractat in 2008, achitat rate pana la inceput de 2010; ulterior, banca il cesioneaza unei firme de recuperari ... (vezi toată discuția)
Cum sa scapam de recuperatorii bancilor carmenn1978 carmenn1978 Buna ziua! Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine deoarece sunt intr-o situatie disperata...In urma cu 6 ani sotul meu (nu eram casatoriti-avea o alta ... (vezi toată discuția)