avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte doveditoare vechime specialitate studii, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, ...

Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, cf. HG 286/2011
Speta:-angajat din 2007 firma privata comert, vanzari, servicii-functie sef birou-COR 121904 nivel studii superioare, dar la angajare nu s-au solicitat studii superioare de un anumit nivel sau profil. La acea data salariatul avea studii superioare scurta durata tehnice(colegiu din Politehnica)
In 2008 absolva cu licenta studii superioare economice lunga durata
In 2022 inceteaza contractul munca.
La solicitarea fostului angajat care vrea sa participe concurs sistem bugetar, cf HG 286/2011 i se cere adeverinta vechime in specialitatea studiilor economice, rubrica la care respectivul fost angajator(penultimul) trece - lipsa informatii,, mai exact trece doar functia, nivel studii superioare solicitate al angajate si in fisa post, vechime totala in munca, motivand ca nu poate trece nimic la vechime in specialitate studii pt ca la angajare i s-au cerut doar studii superioate si atat, fara un profil sau durata. Cum poate dovedi fostul angajat vechimea in fosta firma in specialitate studiilor economice? tinand cont ca functia,-sef birou comercial orasul x, felul muncii-fisa post, profilul firmei tin de domeniul economic. Noul angajator la concurs are voie sa accepte doar adeverinte tip de la ultimii angajatori sau. fisa Revisal? sau pot accepta si alte acte doveditoare gen:contract munca cu acte aditionale, fisa post, etc-in completarea informatiilor lipsa din adeverinte angajator sau Revisal? Multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 4 Februarie 2024
1. Fisa REVISAl nu face dovada vechimii in specialitate.

2. Vechimea în specialitate este vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale.

3. HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

In speta,dovada o obtineti numai de la angajator/fosti angajatori.
Multumesc frumos de raspuns, voi insista sa obtin adeverinta completa fost angajator. Este un motiv real cel invocat de angajator, de a nu completa nimic in adeverinta la rubrica de vechime in specialitate? Ce pot face daca nu obtin datele? Se pot accepta si alte acte doveditoare, mentionate in intrebarea initiala,? sau sunt,, la mana "comisiei de concurs, cu regulamentele si opiniile lor juridice interne? Nu toti tin cont de raspunsurile Minister muncii si diferite opinii juridice care considera ca se pot accepta si alte acte doveditoare.. pe motiv ca acestea nu sunt acte normative...
Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sti daca o persoana are vechime in domeniul studiilor economlce ? Adiy Adiy La o primarie sa scos la concurs un post de inspector superior in domeniul economic. Persoana care a castigat concursul am aflat ulterior ca a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca anii de vechime cu functia ... sabou sabou Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca anii de vechime cu functia Responsabil de functiune (cu studii superioare) se poate lua in considerare ca si vechime ... (vezi toată discuția)
Dovada vechime în specialitatea studiilor lucrez într-o instituție ... jacquelline jacquelline Dovada vechime în specialitatea studiilor Lucrez într-o instituție publică și as dori sa particip la un concurs pentru un post într-o altă instituție ... (vezi toată discuția)