avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Am o intrebare la dumneavoastră, legata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Am o intrebare la dumneavoastră, legata de următoarea ...

Buna seara! Am o intrebare la dumneavoastră, legata de următoarea speță: un baiat varsta 21 ani, are o iubită cu vârsta de 15 ani . Este legal ca cei doi sa întrețină relații sexuale ?
Cel mai recent răspuns: Ștefania_26 , utilizator 04:42, 5 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Având în vedere modificările intervenite recent fapta va constitui infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor chiar dacă este consimțit. Iar pedeapsa este între 7-12 ani. Bine, în funcție de împrejurări și urmări (dacă rămâne însărcinată, ii e pusă viața în pericol etc) se poate ajunge la un maxim de 15 ani.
Și sunt mai multe limite de pedeapsa în funcție de împrejurări. Dar pe scurt nu, pentru ca e infracțiune atât timp cât ea e minoră, iar varsta dintre ei e mai mare de 5 ani ca dacă nu depășea 5 ani era ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori cry_ana cry_ana numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni r82z r82z in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de ... (vezi toată discuția)