avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii intracomunitare

Buna ziua.In ianuarie 2010 am o factura .de prestari servicii (site web) catre un beneficiar din Franta ,acesta din urma fiind inregistrat in scopuri de tva.Nu am inteles din noile modificari ce trebuie sa fac.?depun dec. 390pt.servicii intracomunitare pana la 15 feb.si trec la tva lunar ?depun dec.092 de trecere de la tva trimestrial la lunar si pt.livrari de servicii?
Pana la 31.12.2009 factura in cauza era scutita cf.art 133 acum cum ar trebui s o completam ,am taxare inversa?
multumesc frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters120061 , utilizator 14:33, 19 Februarie 2010
Se raporteaza in decl.390 pana in 15 ale lunii urmatoare
Nu ai taxare inversa .Pe factura treci "neimpzabil in Romania" si inregistrezi 4111=704.Firma din Franta isi va inregistra taxare inversa
Chestia cu trecerea de la TVA trimestrial la lunar era numai pentru achizitii intracomunitare.Nu cred ca se aplica in acest caz.
Va rog,alte pareri.
Subscriu parerii lui camicami.
Da, schimbarea periodicitatii declararii si platii TVA la lunar se aplica doar in cazul efectuarii de achizitii intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva carmolau carmolau In cazul unei achizitii intracomunitare de la o societate neplatitoare de TVA din Ungaria, cumparatorul - societate comerciala din Romania inregistrat ca ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 prestari servicii deacroxana deacroxana De curand am preluat contabilitatea unei firme de transport marfa. Firma depune tva trimestrial. In luna ianuarie a efectuat un transport intracomunitar din ... (vezi toată discuția)