avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de urbanism intarziat cu 14 luni de Nicusor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de urbanism intarziat cu 14 luni de Nicusor Dan

Buna ziua,

In decembrie 2022 am depus documentatia completa pentru eliberarea unui certificat de urbanism la Primaria Generala in vederea construirii unei case unifamiliale in Bucuresti intr o zona protejata.
Documentatia a fost analizata de toate departamentele din primarie, a primit semnatura Arhitectului Sef si a Secretarului General inca din ianuarie 2023, DAR Nicusor Dan nu a semnat nici pana astazi, 4 februarie 2024, motivand neoficial ca are prea multe dosare si nu are timp sa le verifice.
Ce imi recomandati sa fac ca sa obtin un urbanism pentru a consolida o casa din 1940 si a o supraetaja? Nu sunt dezvoltator imobiliar, nu vreau sa o fac pt vanzare, ci pur si simplu vreau sa imi fac o casa sa ma mut de la bloc.
Vreau sa actionez Primaria din judecata, in special pe Primarul General care efectiv isi bate joc de noi si am nevoie de cateva informatii:
1. Care este instanta la care trebuie sa depun plangerea? Tribunalul Mun Buc?
2. Cand se va da primul termen de judecata? Esrimativ..
3. Stiu ca nu mai am nici o sansa sa semneze odata ce am actionat Primaria in judecata, dar deja astept de un an si 2 luni tocmai din acest motiv si nu mai pot sta asa. Ce despagubiri as putea solicita? Eu am platit 180 mii euro pe terenul de 360mp si pe constructia din 1940.
As putea cere intreaga suma ca si daune interese? Daca da, care e taxa de timbru?

M ar ajuta si alte sfaturi.

Multumesc