avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificări sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificări sindicat

Bună ziua. Numele societății s-a modificat în martie 2023 dar statutul sindicatului nu a fost actualizat cu noul nume. S-a modificat și componența organului de conducere, din mai 2023. Două persoane nu mai sunt pe respectivele funcții. Una dintre cele două persoane este chiar președintele sindicatului. Încă nu este ales alt președinte. Ca urmare, aceste modificări nu sunt transmise la Judecătorie.
În această situație, care sunt consecințele asupra sindicatului și asupra documentelor semnate din mai 2023 până acum, de persoana care îi ține locul președintelui (cu acordul doar a membrilor din organul de conducere al sindicatului). În statut nu este reglementată preluarea funcției de președinte al sindicatului de către alt membru al biroului executiv și nici posibilitatea de a ”împuternici” pe cineva să exercite această funcție.

Cu stimă,
Corina Grigorescu
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Corina Grigorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Grigorescu , utilizator 16:42, 6 Februarie 2024
Trebuie convocata Adunarea generala a membrilor de sindicat care sa aiba pe ordinea de zi:
1. modificarea statututului
2. alegea noilor organe de conducere
Așa este. Dar nu s-a făcut asta. Care sunt consecințele acestei situații (statut nemodificat, lipsă președinte, lipsă informare Judecătorie privind modificările) asupra sindicatului și asupra documentelor semnate de o persoană ”înlocuitoare”?
Nu sunt consecinte majore si nici sanctionate de lege ..daca acea persoana a avut mandat pentru semnare , atunci nu este nicio problema.
Ce inseamna *mandatat*? Statutul sindicatului nu prevede asa ceva. Sa inteleg ca nu e nici o problema ca nu s-a respectat legea si nu s-au anuntat modificarile la Judecatorie? Nu este nici o problema ca documentele sunt semnate, pentru Presedinte sindicat, de alta persoana decat cea care se regaseste pe ultimele documente inregistrate la Judecatorie? Persoană care nu a fost aleasa de membrii de sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat.contract de mandat vasral vasral Liderul unui sindicat a incheiat un contract de mandat cu un avocat pentru un proces. Precizez ca liderul nu si-a facut inscrierea in registrul special la ... (vezi toată discuția)
Pentru un "cunoscator de drept" pasionat arhontele arhontele Ce se poate face pentru ca o persoana aleasa in conducerea unui sindicat sa fie inregistrata in registrul special de la judecatorie si dupa depasirea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu - alegeri sindicat dodorel62 dodorel62 Buna dimineata . La sindicatul de unde fac parte , acum urmeaza sa fie alegeri . Actualul presedinte al acestui sindicat , doreste sa isi depuna din nou ... (vezi toată discuția)