avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica

Buna ziua,

In situatia in care un angajat are contract de munca in care repausul saptamanal este in alte zile decat sambata si duminica pentru ca lucreaza in ture, cum trebuie abordate zilele de sarbatoare legala care cad in zilele de repaus saptamanal? Exemplu: sa presupunem ca intr-o saptamana are repausul conform graficului de tura, joi si vineri iar vineri este zi e sarbatoare legala. Dat fiind ca el este si liber de drept in acea zi, trebuie sa i se acorde o alta zi libera in compensare?

Mentionez ca in cazul acestor contracte exista un spor de week-end pe care societatea il plateste pentru a recunoaste acest tip de munca.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 29 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu i se va acorda o alta zi in compensare.
multumesc pentru raspuns!
As mai avea o intrebare pe acest punct, daca imi permiteti: orice forma de acordare a repausului saptamanal in alte zile decat sambata si duminica este considerata ca repaus saptamanal acordat in avans? Daca este prevazut in CCM si se acorda spor de week-end unei anumite categorii de angajati, zilele stabilite ca repaus saptamanal in alte zile decat sambata si duminica, in baza unui grafic de tura, sunt considerate ca luate in AVANS ( in contul zilelor de sambata si duminica) sau sunt de DREPT?
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
AphisG, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este considerata ca repaus saptamanal, in virtutea muncii in zilele de sambata si duminica ..nu ca si acordat in avans.
Si daca din jocul de ture, persoanele in cauza ajung sa lucreze 1-2 zile in plus sau in minus fata de numarul standard de zile lucratoare din luna, cum ar trebui abordata aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore lucrate in timpul de repaus saptamanal olf olf Buna ziua, Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, ... (vezi toată discuția)