Bună ziua! Atât părinții noști cât si un frate de-al nostru( nu are moștenitori) sunt decedați. Am rămas 5 surori. Tatăl mai are o soră în viață, locuiește de la vârsta de 17 ani ( acum are 86) într-un oraș... Menționez că nu a avut o relație strânsă cu bunicii mei( nu i-a vizitat niciodadtă de când a plecat de acasă) , care sunt și ei decedați. Tatăl meu a rămas în casă cu părinții , cu mamea mea și frații mei. Între timp, casa bătrânească s-a deteriorat ( fiind din paiantă și mică) și tatăl meu a contruit altă casă nouă din cărămidă. Mătușa mea a luat actele de proprietate, nu știu cum, la ea. Vrem să facem taxa de succesiune după parinți, dar nici tatăl meu nu a făcut taxa de succesiune cu sora lui după decesul bunicilor. Aș dori să stiu ce drepturi are fiecare? Cum se procedează în acest caz? Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc pentru răspuns! Azi am aflat că mătușa, mai sus menționată, și-a scos titlu de proprietate pe numele său acum câteva luni. Menționez că: din anul 1994 titlul de proprietate, care include și 2,5 h de pământ extravilan, era pe numele tatălui meu și al mătușii ( sora lui). Ea și-a făcut titlu de proprietate, separat de tatăl meu, pe terenul extravilan. Este legal ce a făcut? Noi nu am fost informați despre această acțiune. Ce putem face, la ce instituții să apelăm? Vă mulțumesc!