avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se împarte moștenirea între copiii fratelui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se împarte moștenirea între copiii fratelui decedad și sora lui ? Bună ziua! Atât părinții noști cât si un frate de-al nostru( ...

Bună ziua! Atât părinții noști cât si un frate de-al nostru( nu are moștenitori) sunt decedați. Am rămas 5 surori. Tatăl mai are o soră în viață, locuiește de la vârsta de 17 ani ( acum are 86) într-un oraș... Menționez că nu a avut o relație strânsă cu bunicii mei( nu i-a vizitat niciodadtă de când a plecat de acasă) , care sunt și ei decedați. Tatăl meu a rămas în casă cu părinții , cu mamea mea și frații mei. Între timp, casa bătrânească s-a deteriorat ( fiind din paiantă și mică) și tatăl meu a contruit altă casă nouă din cărămidă. Mătușa mea a luat actele de proprietate, nu știu cum, la ea. Vrem să facem taxa de succesiune după parinți, dar nici tatăl meu nu a făcut taxa de succesiune cu sora lui după decesul bunicilor. Aș dori să stiu ce drepturi are fiecare? Cum se procedează în acest caz? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana741 , utilizator 15:52, 8 Februarie 2024
Tatăl și mătușa au drepturi egale, de 1/2 fiecare.
Iar mai departe, jumătatea tatălui revube celor 5 fiice.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Azi am aflat că mătușa, mai sus menționată, și-a scos titlu de proprietate pe numele său acum câteva luni. Menționez că: din anul 1994 titlul de proprietate, care include și 2,5 h de pământ extravilan, era pe numele tatălui meu și al mătușii ( sora lui). Ea și-a făcut titlu de proprietate, separat de tatăl meu, pe terenul extravilan. Este legal ce a făcut? Noi nu am fost informați despre această acțiune. Ce putem face, la ce instituții să apelăm? Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)