avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere falsă/bonuri sustrase din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere falsă/bonuri sustrase din salariu

Ce as putea rezolva cu o plangere la inspectoratul muncii in legatura cu mai multe neregului pe care le-am intampinat la o firma de unde am fost concediata recent?Problemele fiind:
-mi s-a spus ca voi fi concediată insa foaia pe care am semnat-o (greseala mea nefiind atenta) era una in care se specifica ca imi dau demisia
-bonurile de masa erau trase din salariu, ex: salariul de baza fiind 2200 RON, daca faceam vanzari in aceea luna si primeam un comision total de 600 de RON,in loc sa primesc 2800 de RON primeam 2500 si 300 bonuri de masa, desi acei 300 reprezentau comisionul meu din vânzări.
-la ultimul inventar facut in ultima zi de munca sa constatat pierderi de 1000 RON (desi in lunile in care am lucrat nu a fost cazul sa fie mai mult de 30-50 RON) bani care mi se vor trage din ultimul salariu care urmeaza sa il primesc.Eram doi colegi deci se va imparte la 2, insa in ultimele zile din luna in care eu nu am lucrat au fost si alte persoane de tura.
Ce as putea sa fac mai departe in situatia de fata, imi caut deja in alt loc de munca insa nu as vrea sa ii las sa isi bata joc de oameni cum vor ei sub pretextul ca nu zice nimeni nimic mai departe.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
Simona123456789, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 5 Februarie 2024
Depuneti sesizare la ITM si in urma verifivcarilor efectuate vi se va comunica un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical anamariap28 anamariap28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un calcul pt plata concediului medical dupa cum urmeaza: Salariu incadrare 2800 bonuri de masa 140,25 5 zile concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)
Neachitate totală angajament de plata Annie9978 Annie9978 Am lucrat pentru o societate comercială,și în urma unui inventar general s-a constatat un minus de 2500 de lei pentru țigări. Nu s-au corectat în acel ... (vezi toată discuția)