Buna ziua,
As dori sa stiu daca se cumuleaza pensia si salariul, in conditiile in care iesirea la pensie de limita de varsta- 62 ani si 2 luni este in 23.02.2024, si doresc sa mai raman in activitate.
Legea 360/2023
Art.46
(2) Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.
Va vor pune sa declarati,pentru ce optati.
Multumesc mult pentru raspuns!
Oricum, mi se pare incorect si discriminant, de vreme ce stau langa persoane care cumuleaza aceste drepturi de ceva ani- singura mea vina fiind ca sunt putin mai mica.
Am auzit, de asemeni, in anumite emisiuni, faptul ca este posibil cumulul, pana la implinirea varstei de 65 de ani!
Consider ca ar trebui sa dau in judecata statul roman , pentru o asemenea ambiguitate dim lege- facuta sa acorde drepturi doar acolo unde sunt indrumati in mod specific ce sa faca pentru a beneficia de ele.
Si, cu parere de rau va spun- acelasi dosar de pensie,incredintat la doua persoane, genereaza 2 pensii valoric diferite!!
Deci-pe ce maini ne sunt amaratele de pensii?