avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, As dori sa stiu daca se cumuleaza pensia si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, As dori sa stiu daca se cumuleaza pensia si salariul, ...

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se cumuleaza pensia si salariul, in conditiile in care iesirea la pensie de limita de varsta- 62 ani si 2 luni este in 23.02.2024, si doresc sa mai raman in activitate.
Cel mai recent răspuns: de ce eu , utilizator 12:57, 6 Februarie 2024
Legea 360/2023
Art.46
(2) Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.
Va vor pune sa declarati,pentru ce optati.
Multumesc mult pentru raspuns!
Oricum, mi se pare incorect si discriminant, de vreme ce stau langa persoane care cumuleaza aceste drepturi de ceva ani- singura mea vina fiind ca sunt putin mai mica.
Am auzit, de asemeni, in anumite emisiuni, faptul ca este posibil cumulul, pana la implinirea varstei de 65 de ani!
Consider ca ar trebui sa dau in judecata statul roman , pentru o asemenea ambiguitate dim lege- facuta sa acorde drepturi doar acolo unde sunt indrumati in mod specific ce sa faca pentru a beneficia de ele.
Si, cu parere de rau va spun- acelasi dosar de pensie,incredintat la doua persoane, genereaza 2 pensii valoric diferite!!
Deci-pe ce maini ne sunt amaratele de pensii?
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
de ce eu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un salariat care iese la pensie de limita de varsta ... DALIENA.67 DALIENA.67 Buna ziua! Am un salariat care iese la pensie de limita de varsta 62 ani.Acesta vrea sa si continue activitatea cumul pensie cu salariu.Trebuie sa i fac alt ... (vezi toată discuția)
Bună seara, revin cu întrebare, cu noua legea a pensiilor din ... 111714 111714 Bună seara, Revin cu întrebare, cu noua legea a pensiilor din 1 septembrie 2024, pot sa intru la pensie anticipata cu 41 de ani vechime și sa lucrez în ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu vrea să iasă la pensie la limită de vârstă cu ... Alx1234 Alx1234 Tatăl meu vrea să iasă la pensie la limită de vârstă cu 3 ani înainte de vârstă datorită grupei,mai poate lucra ca șofer pe microbuz școlar (la ... (vezi toată discuția)