avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am un salariat care iese la pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am un salariat care iese la pensie de limita de varsta ...

Buna ziua!
Am un salariat care iese la pensie de limita de varsta 62 ani.Acesta vrea sa si continue activitatea cumul pensie cu salariu.Trebuie sa i fac alt contract de munca?Sunt obligata sa l tin pana la varsta de 65 ani daca nu si a facut cererea cu o luna inainte de implinirea varstei standard de pensionare?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 31 Ianuarie 2024
Legea 360/2023
art.46
....
(2) Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează ... Insuratei1 Insuratei1 Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează să ies la pensie de limită de vârstă.Daca rămân în continuare în activitate,pot ... (vezi toată discuția)
Ce este gresit? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o nelămurire şi aş dori să ma ajutaţi. am ... ildifree67 ildifree67 Bună ziua. Am o nelămurire şi aş dori să ma ajutaţi. Am un muncitor de întreţinere la şcoală care în februarie 2024 împlineşte vârsta standard de ... (vezi toată discuția)