avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vorbind despre un apartament asupra căruia sunt puse ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vorbind despre un apartament asupra căruia sunt puse doua schestre. ...

Vorbind despre un apartament asupra căruia sunt puse doua schestre. Primul, pentru o suma mai mica, si cel de al doilea pentru una mai mare. Litigiul legat de primul sechestru este in faza finala, foarte probabil ca proprietarul va trebui sa achite suma respectiva. Cel de al doilea este de durata, va mai dura pana se va lua o decizie. Eu vreau sa cumpar apartamentul respectiv, de comun acord cu proprietarul, pana să se ajunga la licitatie. Poate sa mi-l vanda daca este sub sechestru? Eu as dori sa il achizitionez asa, sechestrat, dupa care sa achit sumele respective. Ce ar trebui sa fac pentru asta?
Cel mai recent răspuns: INA_FM , utilizator 16:39, 8 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl puteți cumpăra și pus sub sechestru, dar rămâne riscul ca debitorul să nu plătească creanțele, și astfel se va ajunge la scoaterea la licitație a imobilului.
De asemenea nu-l puteți cumpăra fără să-i plătiți vânzătorului contravaloarea în contul curent bancar.

Nu vă iasă costul prea scump, dacă plătiți odată vânzătorului contravaloarea imobilului, plus că mai plătiți și cele două creanțe pentru a obține ridicarea sechestrelor`??
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Plata creantelor va fi parte din intelegere. Ideea e ca proprietarul ar obtine o valoare nerezonabila la licitiatie. Procedand asa, eu cumpar un imobil, el ridica sechestrul si ramane si cu o suma agreata. Multumesc pentru raspuns! Foarte util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)
Somatia de sechestru missyver missyver Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)