avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SOMATIA DE SECHESTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SOMATIA DE SECHESTRU

Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate cumpara o parte de teren. Pot vinde terenul, de vreme ce exista somatie de sechestru pe el? Si care este procedura? In cat timp trebuie sa dau banii? Eexista un termen limita? Somatie inseamna automat si sechestru? Nu vreau sa ajung la licitatie publica si nu stiu unde sa ma interesez. Dosarul este deja la executorul judecatoresc, care spune ca somatia a cam expirat. Ce sa fac? Nu sunt in domeniu. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:11, 12 Iulie 2007
In somatie scrie in cate zile de la neplata se instituie sechestrul, cititi cu atentie pe aceasta.
Un teren pe care s-a pus sechestru nu mai poate fi vandut.
Ba poti vinde si dupa sechestru... sechestrul se pune pentru datoria de x lei rezultata din... si cumparatorul iti plateste pretul - x lei, iar cu acei x lei isi ridica sechestrul. Simplu. Nu inseamna ca, daca ai un sechestru sau o ipoteca, nu-ti mai poti exercita dreptul de proprietate. Doar ca acestea au anumite limite si, indiferent cine va cumpara acel teren, "va garanta" plata datoriei.

Deci, daca cumparatorul stie povestea... mergeti la un jurist, sa va explice ce inseamna fiecare lucrusor din actul de vanzare-cumparare...
Sa va explice si ce alte posibilitati mai sunt... De exemplu plata la antecontract a sumei x cu obligatia pentru tine, ca vanzator, sa scapi de sechestru... intr-un anumit termen. Si asta se poate face dupa instituirea sechestrului...
asa...si cu sustragerea de sub sechestru...ce facem?
Pai... sustragerea de sub sechestru ar interveni numai daca s-ar preda bunul inainte de ridicarea sechestrului. Or asta nu se intampla. Se intampla ca se face o promisiune de c-v si se dau banii in suma debitului. Proprietarul plateste debitul si solicita ridicarea sechestrului. Apoi se termina restul. Se poate face si vanzarea efectiva, cu predarea lucrului ulterior.

E mai greut, de-aia i-am spus sa se duca sa-i explice cineva.
Un bun sechestrat nu se poate vinde si nici macar promite vanzarea si incasa avans.
Pana cand proprietarul va intra in posesia unei sume cu care sa scoata bunul de sub sechestru, acesta poate fi deja scos la licitatie si vandut, si cum va mai putea sa-si achite obligatia asumata prin antecontract. Nu mai vorbim de conditiile pe care tr. sa le indeplineasca bunul pt a fi vandut.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sub semnatura privata ContSters40598 ContSters40598 S-a incheiat in anul 1997 o conventie sub semnatura privata, intre doua persoane fizice, prin care prima denumita vanzator, vinde celei de a doua, denumita ... (vezi toată discuția)
Cumparare bun sub sechestru carmelis carmelis Buna seara!Nu stiu daca am intrat la categoria corecta,dar am nevoie de un raspuns urgent.Doresc sa cumpar un teren de la o persoana care momentan este in ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)