avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cumparare bun sub sechestru
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cumparare bun sub sechestru

Buna seara!Nu stiu daca am intrat la categoria corecta,dar am nevoie de un raspuns urgent.Doresc sa cumpar un teren de la o persoana care momentan este in proces penal si caruia i-a fost pus sechestru pe toate bunurile,chiar si pe acest teren,de catre asigurator.A spus ca in mai se va incheia procesul si se va ridica sechestrul.A fost de acord sa mergem la un notar,sa facem promisiune de vanzare-cumparare,ci ce clauze doresc eu,sa-i dau jumatate din suma cand facem actul la notar,iar restul,cand imi face actele.Sa selectam un termen limita,de exemplu luna decembrie si daca pana atunci nu face actele,sa imi dea de doua ori suma inapoi.E legal sa facem asa?Sechestrul se ridica in clipa cand se termina procesul sau in clipa cand plateste toata suma?Daca e ok,atunci ce clauze ar trebui sa introduc,sa pot recupera banii in caz de ceva?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:59, 29 Martie 2014
Sechestrul se ridica in momentul in care se indeplinesc toate conditiile care au stat la baza instituirii lui. Riscul recuperarii banilor trebuie sa vi-l asumati cu maxima atentie. Un bun pus sub sechestru, un debitor (promitent-vanzator) care nu mai detine alte bunuri sa garanteze promisiunea este un debitor cu risc foarte mare. Din pacate, orice clauza ce o veti introduce in contract nu va poate apara de eventualitatea neplatii sumelor respective. De exemplu, puteti pune daune de dublul avansului, insa ce garantie aveti ca le si poate plati, intr-un caz? Daca este un viitor debitor insolvabil? Riscul apare de 2 ori - o data asupra eventualei imposibilitati de plata a daunei, o data asupra pierderii vanzarii. Mai mult, daca bunul este executat de cel ce a instituit sechestrul inaintea dvs? Analizati cu maxima atentie situatia, pentru ca riscurile vi le asumati in integralitate. Mult succes!

PS. Ati putea totusi sa considerati o garantie imobiliara in caz de neplata/nefinalizare a contractului, pe sumele de avans. Asa veti mai avea o sansa sa nu pierdeti si banii si bunul. Insa, depinde de debitor daca si doreste, sau poate sa garanteze tranzactia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de sechestru missyver missyver Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura ... AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura de sechestru. Se poate da un avans, prin notariat, pentru a avea, vanzatorul, banii necesari ... (vezi toată discuția)
Sechestru anaf pe masina veronicapopa veronicapopa Societatea pe care o administrez are datorii de 25.000 lei la stat. ANAF mi-a pus sechestru asigurator pe masina, iar politia m-a oprit in trafic si mi-a luat ... (vezi toată discuția)