avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa care are instituită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura ...

Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura de sechestru. Se poate da un avans, prin notariat, pentru a avea, vanzatorul, banii necesari de a o scoate de sub sechestru sa pot incheia actele de vanzare cumparare ulterior? Si daca da, care sunt implicatiile pentru mine ca si cumparator pana la ridicarea sechestrului? Exista o forma care sa imi protejeze avansul dat? Sau exista posibilitatea ca acele datorii sa fie preluate de mine? Mentionez ca este un avans substatial. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
AlexA00, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:17, 3 Februarie 2022
Eu as lua legatura cu cel ce a pus sechestrul si as plati direct lui.
Nu am nicio garantie ca daca platesc proprietarului acesta nu pleaca cu suma fara a plati.
Buna ziua!
Se poate face un antecontract de vânzare cumpărare pe care să îl notați in cartea funciara! Daca după ce își ridică sechestrul( aici întrebarea este și dacă va face așa ceva?) nu încheie contractul la notariat îl puteți acționa în judecata! Destul de complicat! De preferat evitarea unei astfel de situații și găsirea unei case fara probleme!.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Situatii de acest gen trebuiesc evitate deoarece au un grad mare de incertitudine.Daca avansul era nic iar tranzactia o afacere poate merita riscul,altfel nu prea renteaza..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Cat de solid este un contract de vanzare-cumparare daca vanzatorul ar putea avea declansata procedura de punere sub sechestru a bunurilor yoniro84 yoniro84 Buna ziua!Am facut un antecontract la notar, pe data de 2 decembrie 2014 pentru un apartament. Antecontractul expira pe 2 februarie. Avansul a fost 20000 ron ... (vezi toată discuția)