Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa care are instituită măsura de sechestru. Se poate da un avans, prin notariat, pentru a avea, vanzatorul, banii necesari de a o scoate de sub sechestru sa pot incheia actele de vanzare cumparare ulterior? Si daca da, care sunt implicatiile pentru mine ca si cumparator pana la ridicarea sechestrului? Exista o forma care sa imi protejeze avansul dat? Sau exista posibilitatea ca acele datorii sa fie preluate de mine? Mentionez ca este un avans substatial. Multumesc
Eu as lua legatura cu cel ce a pus sechestrul si as plati direct lui.
Nu am nicio garantie ca daca platesc proprietarului acesta nu pleaca cu suma fara a plati.
Buna ziua!
Se poate face un antecontract de vânzare cumpărare pe care să îl notați in cartea funciara! Daca după ce își ridică sechestrul( aici întrebarea este și dacă va face așa ceva?) nu încheie contractul la notariat îl puteți acționa în judecata! Destul de complicat! De preferat evitarea unei astfel de situații și găsirea unei case fara probleme!.
Situatii de acest gen trebuiesc evitate deoarece au un grad mare de incertitudine.Daca avansul era nic iar tranzactia o afacere poate merita riscul,altfel nu prea renteaza..