Sunt incadrat cu functia de asistent medical de radiologie la o clinica medicala cu norma intreaga de 6 ore pe zi. Salariul brut este 3000 ron. Am intrebat angajatorul de ce nu mi se mareste salariul brut la 3300 (salariul minim pe economie la nivel national) si mi s-a raspuns ca doar pentru norma de 8 ore s-a marit la 01.10.2023 si ca eu nu ma incadrez la norma intreaga. Asa este? Eu nu beneficiez de aceasta marire?
Incadrarea la 6 ore pe zi se datoreaza faptului ca lucrati in conditii de munca periculoase/ radiatii sau deoarece asa considera angajatorul ca poate asigura pacienti zilnic, doar pentru 6 ore ?
Bună ziua! Lucrez de puțin timp în cadrul unei clinici dentare ca asistent medical de radiologie. Angajatorul îmi da salariul de 1800 de lei NET. Mi a spus ca salariul se raportează la orele de munca(6),pot opta și sa stau 8 ore, dar nu pe radiologie. Este normal ca în 2024 salariul net sa fie de 1800 de lei. Mai ales după ce avem o școală în domeniu absolvita,fie ea și postliceală. Ma interesează sa știu dacă pt alea 6 ore este normal sa fiu plătită cu salariu de 8 ore?Sau nu are nici o legătură. Mulțumesc.
Angajatorul are obligatia sa va dea salariul minim pe economie si program de 6 ore, daca lucrati numai in radiologie. Cereti ROI al firmei pentru a vedea ce scrie acolo.
Pentru salariu puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.