avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt incadrat cu functia de asistent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt incadrat cu functia de asistent medical de radiologie ...

Buna ziua,

Sunt incadrat cu functia de asistent medical de radiologie la o clinica medicala cu norma intreaga de 6 ore pe zi. Salariul brut este 3000 ron. Am intrebat angajatorul de ce nu mi se mareste salariul brut la 3300 (salariul minim pe economie la nivel national) si mi s-a raspuns ca doar pentru norma de 8 ore s-a marit la 01.10.2023 si ca eu nu ma incadrez la norma intreaga. Asa este? Eu nu beneficiez de aceasta marire?
Cel mai recent răspuns: Georgiana1508 , utilizator 16:23, 28 Octombrie 2024
Sunteti angajata la stat sau la privat?
Incadrarea la 6 ore pe zi se datoreaza faptului ca lucrati in conditii de munca periculoase/ radiatii sau deoarece asa considera angajatorul ca poate asigura pacienti zilnic, doar pentru 6 ore ?
Bună ziua! Lucrez de puțin timp în cadrul unei clinici dentare ca asistent medical de radiologie. Angajatorul îmi da salariul de 1800 de lei NET. Mi a spus ca salariul se raportează la orele de munca(6),pot opta și sa stau 8 ore, dar nu pe radiologie. Este normal ca în 2024 salariul net sa fie de 1800 de lei. Mai ales după ce avem o școală în domeniu absolvita,fie ea și postliceală. Ma interesează sa știu dacă pt alea 6 ore este normal sa fiu plătită cu salariu de 8 ore?Sau nu are nici o legătură. Mulțumesc.
Angajatorul are obligatia sa va dea salariul minim pe economie si program de 6 ore, daca lucrati numai in radiologie. Cereti ROI al firmei pentru a vedea ce scrie acolo.
Pentru salariu puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Este normal ca salariul sa se raporteze la durata timpului de munca ... daca aveti 6 ore/zi , nu aveti cum sa fiti platita la 8 ore/zi.

Alte discuții în legătură

Program lucru sef sectie radiologie ligiarares ligiarares Buna ziua. Care este programul de lucru al medicului sef de sectie radiologie/medicina nucleara (deci lucru cu radiatii, totul desfasurandu-se sub ... (vezi toată discuția)
Program ture radiologie padurean irina padurean irina vreau sa va intreb daca e legal sa se lucreze 12 ore in lab radiologie? mai nou ni se impune un program 12 cu 24.....??? multumesc! lucram in 3 ture! (vezi toată discuția)
Lncadrare asistenta de radiologie dan_rodica dan_rodica Buna ziua, va cer o lamurire. Lucrez intr-un cabinet dentar cu radiologie dentara. Stiu de la colegele din spitalul municipal ca in radiologie se acorda spor ... (vezi toată discuția)