avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program ture radiologie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program ture radiologie

vreau sa va intreb daca e legal sa se lucreze 12 ore in lab radiologie?
mai nou ni se impune un program 12 cu 24.....???
multumesc!
lucram in 3 ture!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 15 Aprilie 2019
Gasiti aici Norme de securitate radiologica: [ link extern ]
Programul de lucru al personalului medical din radiologie (dupa stiinta mea este de 7 0re/ zi) se stabileste prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma si prin contractul individual de munca.
da programul de lucru e 6 ore
dar ni s a spus ca trebuie sa lucram 12 cu 24..pt ca asa s a hotarat!
Asta nu stiu este posibil?
REGULAMENT din 1 iulie 2004 privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar

art.7
(1) Medicii încadraţi în laboratoarele de radiologie-imagistică medicală şi laboratoarele de analize medicale desfăşoară activitate în două ture sau în sistem de 12 ore cu 24 de ore libere.
...
(la 01-01-2017, Alineatul (1) din Articolul 7 , Capitolul I a fost modificat de Punctul 14, Articolul I din ORDINUL nr. 1.375 din 6 decembrie 2016, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 988 din 08 decembrie 2016 )
aici intrand si asis .med rtg?
va intreb asa ca proasta ..mura in gura ..pt ca de 20 de ani lucrez in acelas loc in 3 ture ..la 6 0re.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
padurean irina, utilizator
art.9
Asistenţii medicali, indiferent de nivelul studiilor, precum şi personalul sanitar mediu, încadraţi la următoarele locuri de muncă şi activităţi, au program de 6 ore zilnic, în program continuu sau divizat, după cum urmează:
......
c) radiologie-imagistică medicală, radioterapie, medicină nucleară şi radioizotopi, igiena radiaţiilor, angiografie şi cateterism cardiac;....

(4) Asistenţii medicali, indiferent de nivelul studiilor, precum şi personalul mediu sanitar care îşi desfăşoară activitatea în compartimentul de radiologie-imagistică medicală din cadrul structurilor de primire urgenţe au program de 6 ore zilnic, în program continuu sau divizat.

Art.13
(1) În unităţile publice din sectorul sanitar personalul de la locurile de muncă în care activitatea se desfăşoară fără întrerupere - 3 ture - şi care are program de 8 ore zilnic, în raport cu necesităţile asistenţei medicale, poate lucra prin rotaţie în ture de 8 ore cu 16 ore libere sau 12 ore cu 24 de ore libere.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Important! buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma ... AliceIoana03 AliceIoana03 Buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma pentru aceasta profesie, 2 săptămâni nu am fost platita pentru “perioada de proba” ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru in anatomie patologica annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua :) Imi puteti spune conform carei legi timpul de lucru este de 6 ore in laboratoarele de anatomie patologica? Se aplica aceasta lege si in domeniul ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)