avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... lncadrare asistenta de radiologie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

lncadrare asistenta de radiologie

Buna ziua, va cer o lamurire.
Lucrez intr-un cabinet dentar cu radiologie dentara. Stiu de la colegele din spitalul municipal ca in radiologie se acorda spor de 10% si ca se lucreaza doar 6 ore , raportat la salariu de baza de 8 ore al unei asistente generaliste.
Eu lucrez intr-un cabinet privat,jumatate de norma-4ore, unde patronal imi spune ca dozimetria este ok, sub 1Msv/ an, conform normelor CNCAN, deci nu poate de vorba de conditii special. Asta inseamna ca norma este de 8 ore si fara spor de radiologie.
Deci, va rog sa ma lamuriti conform carei legi APLICABILA IN MEDIUL PRIVAT -pot beneficia pe cartea de munca de sporurile date de specializarea in radilogie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:01, 2 Aprilie 2015
Normele radiologice sunt general aplicabile in toate sectoarele de activitate in domeniu, de stat sau privat. Gasiti normele radiologice, aplicabile, pe internet. [ link extern ] /
Pentru cabinetul privat de care amintiti, angajatorul trebuie sa detina autorizatie CNCAN, atat pentru unitatea radiologica (aparat) cat si pentru spatiul in care se desfasoara activitatea. Daca determinarile de radiatii in spatiul de lucru si starea dvs. de sanatate (doza de expunere, mentionata in dosarul medical individual) se incadreaza in limitele admise, nu beneficiati de program redus si nici de spor.
De altfel, sporul si programul redus trebuie sa fie mentionate in contractul individual de munca, incheiat intre dvs. si angajator, CIM inregistrat in REVISAL. Carnetele de munca s-au desfiintat incepand cu 01.01.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez in mediu cu radiatii ionizante maaammmiii maaammmiii Sunt asistent medical si lucrez in bloc operator ortopedie unde se foloseste aparat Rongen zilnic in timpul programului . Activitatea mea se desfasoara in ... (vezi toată discuția)
Asistent radiologie madalinabadescu madalinabadescu buna ziua! lucrez ca asistent de radiologie intr-un cabinet privat. am doua nelamuriri. mai este in vigoare legea nr.31/1991 conform careia lucratorii din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-un laborator privat de radiologie clasificat ... DianaA27 DianaA27 Buna ziua, Intr-un laborator privat de radiologie clasificat CNCAN categoria II, este obligatoriu ca personalul sa fie incadrat in grupa a II-a de munca? Este ... (vezi toată discuția)