avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Intr-un laborator privat de radiologie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Intr-un laborator privat de radiologie clasificat ...

Buna ziua,
Intr-un laborator privat de radiologie clasificat CNCAN categoria II, este obligatoriu ca personalul sa fie incadrat in grupa a II-a de munca? Este obligatoriu sa primeasca un anumit spor? Personalul are norma intreaga de 6ore/zi si este monitorizat cu dozimetre.
Cel mai recent răspuns: DianaA27 , utilizator 15:43, 18 Noiembrie 2020
Nu este obligatoriu ... totul depinde de decizia angajatorului atat pentru incadrarea locului de munca in conditii deosebite/speciale , cat si pentru acordarea unui anumit spor.
Angajatorul intocmeste documente si solicita avize de la ITM/ Inspectia muncii si ulterior daca se aproba, trebuie emis un act normativ care sa incadreze laboratorul privat in grupa de munca.
In acest moment este putin probabil sa se mai obtina avize si incadrare prin act normativ.
Spor la salariu se poate primi prin negociere la contractul colectiv de munca si/ sau contractul individual de munca.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica carmenemiliatoma carmenemiliatoma Buna ziua, As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține în prezent schimbarea grupei de muncă? Chioseaua Chioseaua Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care ... (vezi toată discuția)
Lucrez in mediu cu radiatii ionizante maaammmiii maaammmiii Sunt asistent medical si lucrez in bloc operator ortopedie unde se foloseste aparat Rongen zilnic in timpul programului . Activitatea mea se desfasoara in ... (vezi toată discuția)