avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziuabam si eu o intrebare eu am sub custodia mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziuabam si eu o intrebare eu am sub custodia mea 2 minori ...

Buna ziua am si eu o intrebare eu am sub custodia mea 2 minori doar ca avem custodie comuna cu domiciuliul la mine,mama si asi dori sa plec cu copii in germania iar tatal nu imi acorda procura ce pot face pentru a o obtine acea procura
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Marianaciulica278@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 13:12, 7 Februarie 2024
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind suplinirra acordului tatalui în vederea ieșirii din tara dar și stabilirea domiciliului copiilor pe teritoriul Germaniei.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.
Buna ziua. Daca doriti sa iesiti din tara doar pentru o perioada scurta (vacanta) trebuie formulata o cerere la instanta de suplinire consimtamant la iesirea din tara si eventual pentru intocmire pasapoarte (daca nu aveti deja pasapoarte pentru copii). Se poate face pe calea unei ordonante presedintiale care se judeca mai rapid.
Daca doriti sa plecati definitiv cu minorii din tara si sa va stabiliti acolo domiciliul, va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru schimbarea domiciliului copiiilor din tara, pentru suplinirea consimtamantului tatalui pentru iesirea din tara si pentru intocmirea pasapoartelor. Acest gen de actiune are o durata mai lunga de solutionare, astfel incat trebuie sa luati in calcul ca o astfel de schimbare dureaza mai mult de 12 luni.
Eu sunt in alt concubinaj nu am fost casatorita legal cu tatal copiilor,,fostul doar ca lam dat in judecata pentru ami obtine custodia copiilor si sa decis prin instanta custodia comuna cu domiciliul la mine actualul concubin munceste in germania si doresc sa ne stabilim acolo eu daca deocamnadata nu lucrez cum pot proceda cu schimbarea domicilului in germania unde ar trebui sa umblu
Daca aveti posibilitatea, un avocat va poate ajuta. La judecatoria de la domiciliu se fac toate demersurile.
Sa inteleg ca trebuie sa merg la un avocat si dupa ma pot duce si face toate demersurile eu am consultat un avocat si mi sa zis ca inainte de toate imi trebuie un domicilui stabil in germania in care sa rezulte ca sunt si eu bagata in contractul inchirierei acolo si adresa stabila acolo dupa sa merg la o scoala sa inscriu copilasi sa cer o dovada de acolo precum ca iam inscris dupa care sa le aduc la dansa intreb aici poate imi dati alte solutii mai rapide adica o perioada de cateva luni nu 1 an 2
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Marianaciulica278@gmail.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Călătorie în străinătate cu minori adina0423 adina0423 Bună tuturor. Am o întrebare? Cum și cui sa ma adresez pentru a călători în străinătate cu copiii minori, fiind divorțată și având custodie ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă ... Angelica84 Angelica84 Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă cu mine in Germania 3 ani ,acuma problema e ca expiră Pașaportul și Procura dată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Procura pt minori Buduadrian Buduadrian Cum pot obține procura pt minori în cazul care tatăl muncește în străinătate și timp de 6 luni nu a contribuit financiar Revin prin a va spune ca ... (vezi toată discuția)