avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pt minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pt minori

Cum pot obține procura pt minori în cazul care tatăl muncește în străinătate și timp de 6 luni nu a contribuit financiar
Revin prin a va spune ca divorțul a fost finalizat în septembrie 2016 și pana în momentul de fata tatăl nu a plătit pensia alimentara și istanta judecătorească a stabilit ca custodia asupra celor 2 minori sa fie comuna cu domiciliu la mama și datorita situației financiare mama vrea sa părăsească tara cu minori dar tatăl refuza sa dea procura deși el e tot plecat în străinătate Vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Doamnă, pentru că nu a plătit pensia alimentară a copiilor, puteţi să-i faceţi plângere penală la Parchet pentru abandon, iar dacă lucrează legal în străinătate, puteţi să-l executaţi silit.
Ca să puteţi pleca cu copiii în afara ţării şi să vă stabiliţi acolo, trebuie să dovediţi în instanţă că acolo aveţi condiţii decente de trai pentru dvs. şi copii şi aveţi loc de muncă, şi cereţi suplinirea semnăturii tatălui copiilor.
Dar mai înainte, corespondaţi cu el, în scris, pentru a putea dovedi refuzul lui de a semna acordul.
Se poate actiona in instanta pt suplinirea consimtamantului tatalui atat la eliberarea pasaportului, cat si pt iesirea din tara, fara a fi necesare alte demersuri prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Obținere custodie minori Noa.Dianne Noa.Dianne Buna ziua! Situația mea este următoarea: am divorțat de fostul soț acum 7 ani. Custodia celor doi copii minori a fost stabilită comuna, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)