avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat - Recomandare: Iesirea din indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat - Recomandare: Iesirea din indiviziune.

Buna ziua,

Am urmatoarea speta juridica la care as dori un raspuns, sfat sau o indrumare:

Subiect: Iesirea din indiviziune intre frati a bunurilor parintesti prin instanta

1. Am depus actiunea la care s-a facut intampinare ca nu exista aurotizatii de constructii pe 2 imobile, titlu de proprietate...
- actiunea a avut la baza procesele verbale de mostenitor, ale defunctului care la randul lui era mostenitor
- Am platit la PRIMARIE certificat de atestare fiscala privind taxele si impozitele locale (doar de partea care a facut actiunea)
- Am mers la ARHIVA, pentru a face dovada ca nu au existat si nu erau obligatorii autorizatiile de constructie in momentul ridicarii, vorbim de anii 75-80

2. Presedintele in urma intampinarii a dat termin pt obtinerea titlului de proprietate sub sanctiunea de suspendare ceruta
- Am facut cereri peste ceriri, acelasi raspuns sub diferite forme: un sumar al documentatiei OCPI pe care tot ei ar trebui sa o faca.
- S-a indentificat in urma masuratorilor (dupa o audienta la PREFECTURA, altfel nu se poate) ca exista neconcordanta si sunt greseli facute anterior tot de ei.
- Am asteptat, asteptat, cereri peste cereri, un raspuns VAG din partea Comisiei de Fond Funciar ca trebuie inaintata o actiune la judecatorie pentru anularea "actelor de proprietate", care acte? Procesele Verbale din cate stiu trebuie rectificate.

3. Procesul este suspendat pentru ca nu am adus Titlu de proprietate datorita PRIMARIEI cu drept de recurs.
- In urma unei discutii in spatiul public cu un angajat am ajuns la informatia ca PRIMARIA ar fi actionat in instanta.
- Am depus cerere in baza legii 544/2001 sa mi se ofere urmatoarele informatii: hotararea sau actul oficial care sta la baza deciziei si orice alte demersuri inainte de PRIMARIE in vedea eliberarii actelor de proprietare

In urma cererii am primit, urmatorul raspuns: Copia actiunii judecatoresti sau raspunsul il primiti de la JUDECATORIE.

Ce as putea face in aceasta situatie in care PRIMARIA refuza sa lucreze in folosul cetateanului.

PS: Masuratorile sunt gresite: sunt luati 2m de vecini in "ACTE", din cate stiu vecinii au titluri de proprietate, asa s-ar justifica inaintarea unei actiuni, pentru ei + un nr de parcele schimbat din greseala lor.

Va rog sa ma indrumati mentionand ca procesul este suspendat pana in luna Martie. Ce as putea face?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
comcriss88, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliberare titlu proprietate hane hane In urma unei actiuni in instanta s-a dispus eliberarea actelor de proprietate pentru un teren catre mostenitorii legali: mama mea (cota 1/4) si eu (cota 3/4) ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate SIMIEMI SIMIEMI Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: in anul 1981 bunicii sotului cumpara casa la tara iar dreptul de folosinta pentru 250 mp li se ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de a-mi apara proprietatea anla2 anla2 Detin in proprietate un imobil dobandit prin mostenire, de la familia tatalui meu. Bunicul meu l-a cumparat de la soacra sa in anul 1913 iar terenul este ... (vezi toată discuția)