avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. se mai poate accepta optiunea succesorala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. se mai poate accepta optiunea succesorala peste termenul ...

Buna seara. se mai poate accepta optiunea succesorala peste termenul de 1 an de zile stabilit de lege? persoana in cauza este in penitenciar si urmeaza sa fac procura de reprezentare cu declaratie de acceptare la succesiune. doresc un raspuns sigur, sa nu cheltui niste bani inutil. multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:00, 7 Februarie 2024
Procura însăși este un act de acceptare tacită și se înregistrează și ca accein Registrul Național Notarial de Evidenta a Opțiunilor Succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire bluesky80 bluesky80 Buna seara,va prezint urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat; bunica mea a murit in noiembrie 2011,mostenitori 2 copii dintre care tatal meu care ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)