avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! O persoană mi a promis ca îmi face un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! O persoană mi a promis ca îmi face un gard, i am ...

Bună ziua! O persoană mi a promis ca îmi face un gard, i am dat avans, și nu I a mai făcut , nici banii nu mi i a mai dat. Am mers la Poliție , și 4 ani mai târziu , Poliția l a găsit. Am recuperat suma, dar procurorul de caz închide cazul . Ce se întâmplă cu fapta ? Nu trebuie pedepsită?
Cel mai recent răspuns: Andreea Stancu , Avocat 16:32, 9 Februarie 2024
Nu ati mentionat daca procurorul a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala, ci doar ca inchide cazul.

In cazul in care s-a dispus clasarea, puteti formula o plangere impotriva acestei solutii in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus solutia. Daca plangerea impotriva solutiei de clasare este respinsa, se poate face o noua plangere, in termen de 20 de zile de la comunicare, de data aceasta la judecatorul de camera preliminara de la instanta careia, i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta.

In cazul in care s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, conform actualelor norme, nu se poate face plangere, insa, puteti formula concluzii impotriva acestei solutii la termenul fixat pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare stelu2015 stelu2015 Art. 339 din cpp (4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la u.p. Tarzan2012 Tarzan2012 Procurorul de caz, in temeiul art. 318 alin. 12 NCP a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmărirea ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)