Bună ziua! O persoană mi a promis ca îmi face un gard, i am dat avans, și nu I a mai făcut , nici banii nu mi i a mai dat. Am mers la Poliție , și 4 ani mai târziu , Poliția l a găsit. Am recuperat suma, dar procurorul de caz închide cazul . Ce se întâmplă cu fapta ? Nu trebuie pedepsită?
Nu ati mentionat daca procurorul a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala, ci doar ca inchide cazul.
In cazul in care s-a dispus clasarea, puteti formula o plangere impotriva acestei solutii in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus solutia. Daca plangerea impotriva solutiei de clasare este respinsa, se poate face o noua plangere, in termen de 20 de zile de la comunicare, de data aceasta la judecatorul de camera preliminara de la instanta careia, i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judece cauza in prima instanta.
In cazul in care s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, conform actualelor norme, nu se poate face plangere, insa, puteti formula concluzii impotriva acestei solutii la termenul fixat pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmarirea penala.