avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, sunt curioasa dacă la un moment dat după ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, sunt curioasa dacă la un moment dat după 15 stagiuni ...

Bună ziua, sunt curioasa dacă la un moment dat după 15 stagiuni în Italia (munca sezoniera de 4 luni pe an) când o sa fie momentul de pensionare, o sa am drept la pensie? Munca sezoniera cum este considerată? Mă interesează să știu dacă ar mai trebuii pe viitor sa lucrez sa ating acel stagiu minim, sau sa las asa cum e și sa îmi vad de munca mea în România?
Nu mai fac stagiuni de când a început pandemia, lucrez la noi în țară. Dar gândul meu ramane, ce se aleg de acele stagiuni făcute în Italia?
Mulțumesc frumos pentru orice eventual răspuns.
Cel mai recent răspuns: Optima , utilizator 20:46, 8 Februarie 2024
Gasiti informatii utile despre obtinerea pensiei comunitare aici: [ link extern ]
Inportant este sa fi lucrat chiar sezonier, in baza unui document/ contract scris.
Mulțumesc frumos

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile despre obtinerea pensiei comunitare aici: [ link extern ]
Inportant este sa fi lucrat chiar sezonier, in baza unui document/ contract scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia italia claudiaveja claudiaveja Buna ziua, Am 65 de ani, sunt pensionara, am lucrat 11 ani in Italia si as vrea să stiu când pot primi pensie din Italia. (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez contributiile platite in strainatate? UnDac UnDac Buna ziua, Pe scurt: am lucrat in strainatate si angajatorul a platit statului italian diferite taxe, gen asigurare medicala si pensie. Nu prea mi s-a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)