avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am schimbat permisul la termenul de expirare cel ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am schimbat permisul la termenul de expirare cel românesc în ...

Am schimbat permisul la termenul de expirare cel românesc în unul german am fost găsit cu o alcoolemie de 1,94 in sînge acum dacă eu ma mut înapoi definitiv în România cum mai pot recupera permisul el fiind retinut probabil va trebui sa fac MPU dar eu as vrea sa părăsesc germania definitiv cum as putea întra din nou în posesie de permis nu mai vreau sa stau în Germania nici mort știu ca greseala se plătește dar dacă eu am făcut școală în România ar fi vreo problema sa pot recupera din România din nou dar sa nu mai pot circula în afara României
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:45, 18 Iulie 2024
Trebuie sa predati permisul german, ca sa va faca alt permis romanesc.
Deci cum sar spune dacă părăsesc germania pentru totdeauna deci nici permis nu voi mai avea vreodată ca dacă nu am adresa de Germania nu mai am cum sa revin sau unde sa locuiesc

latka a scris:

Trebuie sa predati permisul german, ca sa va faca alt permis romanesc.

Deci adio permis ptr tot restul vieții din germania nu cred ca mai poate fi recuperat doar cu o cheltuială de 10 mii euro ceia ce nu se merita cit mai trăiesc merg cu taxiul și tot nui cheltui pe toti
Daca nu va rezolvati problema permisului din Germania, el va figura foarte multi ani, ca suspendat si nu-l veti recupera. In acelasi timp, in Romania se stie despre aceasta preschimbare si nu va preschimba, daca :
" Nu pot fi preschimbate cu documente similare românești, următoarele categorii de documente:
_permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricții care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendări ori retrageri într-un alt stat;"
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis preschimbat si suspendat PapCatalinViorel PapCatalinViorel Permisul obtinut in Romania , ulterior preschimbat in permis german. Am adunat 8 puncte si sunt obligat sa susțin un examen MPU. Am parasit Germania (sters ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere strain Lissa1 Lissa1 Se poate preschimba un permis de conducere obtinut in S.U.A. cu unul romanesc? Faptul ca este expirat decade posesorul din drepturile obtinute prin examen? (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a renunta la permisul de conducere? ContSters103316 ContSters103316 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: cum procedez pentru a renunta la permisul de conducere auto? ce act trebuie sa-mi elibereze cei de la evidenta ... (vezi toată discuția)