avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... turele de lucru 12 (m)-24(l)-12(m)-48(l)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

turele de lucru 12 (m)-24(l)-12(m)-48(l)

Buna ziua,
In cazul turelor 12 (m)-24(l)-12(m)-48(l) ,(l-liber; m-munca) ceea ce depaseste 8 ore in programul de lucru ar fi ore suplimentare. Se poate considera ca ii dai liber acele ore facute suplimentar in compensatie in zilele in care nu lucreaza? si astfel sa nu fie platite ca si ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 9 Februarie 2024
Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare in wekend 8 ore de munca,, pt aceste 8 ore se va acorda liber in termen de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture gigione01 gigione01 Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber. Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in ... (vezi toată discuția)