avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc bursa de merit, ...

Avem 2 copii care nu mai vin la scoala dar primesc bursa de merit, exista vreo solutie sa nu le mai platim bursele?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:01, 12 Februarie 2024
Da, pentru absențe nemotivate si scăderea notei la purtare, elevii pot pierde dreptul de a primi burse școlare.

În anul școlar 2023 - 2024, BURSELE școlare, sunt condiționate de prezența la ore și media la purtare.

Citiți detalii în următorul link:
www.avocatnet.ro/articol_653...
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Bursele de merit nu sunt condiționate de numărul de absențe...iar nota la purtare o pot scadea doar la sfârsitul anului. Întrebarea mea este daca legal pot în timpul anului școlar sa blochez plata bursei de merit unor elevi care nu frecventează deloc școala. .
Legea spune în felul următor, referitor la bursele de merit:

"Bursele de merit, acordate unui procent de 30% din elevii unei clase, nu mai sunt condiționate de obținerea unei medii minime, însă există niște criterii de pierdere a acestora. Astfel, elevii care nu promovează la toate disciplinele sau care nu obțin media 10 la purtare pierd dreptul de a mai primi această bursă, a cărei valoare este de 450 de lei."

Dacă nu frecventează școala, e clar și se înțelege că nu promovează la nici o materie, și legea pe care v-am citat-o mai sus, îi penalizează prin suspendarea bursei de merit, pentru nepromovarea la unele materii, sau la toate..
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse de merit ValeriaCs ValeriaCs Buna ziua, Copilul meu este in clasa a doua. Va rog sa imi spuneti daca pentru acordarea bursei de merit se iau in considerare rezultatele la ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)