avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal în prag de divorț. Buna ziua, vă rog ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal în prag de divorț. Buna ziua, vă rog să mă lămuriți ...

Dosar penal în prag de divorț. Buna ziua, vă rog să mă lămuriți cu o problema diferita în legătura cu divorțul. Dacă soții sunt pe cale sa divorțeze, iar înainte de divorț soția a înscenat că am lovit-o și a sunat la 112, a venit poliția și a întocmit documente pentru deschiderea unui dosar penal, pe numele soțului. A fost întrebată dacă am lovit-o și a răspuns nu, politia a notat aceste amănunte. Dar totuși au întocmit acte pentru proces penal. Întrebare: soțul pe numele căruia i s-a deschis dosar penal mai poate divorța în această perioadă ? sau numai după finalizarea procesului penal ? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: olive75 , utilizator 20:47, 12 Februarie 2024
Bună seara! Da, poate divorța.
Mulțumesc,Articolul 277
Notarul public emite o încheiere de respingere a cererii de divorţ în următoarele cazuri în care nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru desfacerea căsătoriei prin acordul părţilor:
a) nu are competenţa să soluţioneze cererea de divorţ;
b) unul dintre soţi este pus sub interdicție; (ordin de protecție)
c) unul dintre soţi nu îşi poate exprima consimţământul liber şi neviciat;
d) la depunerea cererii de divorţ nu sunt prezenţi ambii soţi personal sau prin mandatar;
e) unul dintre soţi sau mandatarul refuză să semneze cererea personal, în faţa notarului public;
Mai am o întrebare: La judecătorie există motive ca judecătorul să respingă cererea de divorț ? pe motiv penal sau ordin de protecție ? Mulțumesc!
adrian@13 a scris:

Bună seara! Da, poate divorța.

Domnule, puteti divorța pa notar daca ca intelegeti sau în instanță. Divortul nu are legatura cu dosarul penal, nu va impiedica nimic sa divortati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul penal nu împiedică divorțul.
A nu se confunda cu alte cazuri civile în care penalul împiedică civilul.

București 2024
Vă mulțumesc, o seară faină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului Kristinik30 Kristinik30 Buna ziua, Soacra mea a parasit domiciliul acum 2 ani si ceva si a plecat in Italia la munca(mentionez ca de atunci nu a mai fost pe acasa deloc si nici ... (vezi toată discuția)
Plangere inpotriva sotului Anisca26 Anisca26 Dupa ce am divortat de sotul meu,am avut inca acelasi domiciliu. De fiecare data cand venea acasa ,ne certam pana devenea violent. Nu am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Divortul se poate intenta alt oras decat cel de domiciliu? [agresiune] Annie12 Annie12 1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu? Buna ziua, Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si ... (vezi toată discuția)