avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul se poate intenta alt oras decat cel de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul se poate intenta alt oras decat cel de Domiciliu? [agresiune]

1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu?

Buna ziua,

Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si anume la o casnicie a fost intentie de lovire a femeii, au existat in trecut violente, iar momentan e un minor(17 ani) speriat ce poate declara tirania din casa in care traieste.
Va intreb daca femeia in cauza poate sa divorteze intentand divortul intr-un alt oras deoarece barbatul in cauza e posibil sa aiba legaturi in politie in acel oras si din ce am inteles acesta este un motiv pentru care femeia in cauza nu a intentat divortul pana acum.

Ar trebui adunate probe de violeta si dupa intentat divortul sau divortul si agresiunea pot fi reclamate intr-un alt oras?

Eu pot fi folosit ca martor?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Annie12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:06, 24 Iulie 2020
Nu se poate decat la ultimul.domiciliu comun daxa soțul mai locuiește acolo.

Annie12 a scris:

1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu?

Buna ziua,

Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si anume la o casnicie a fost intentie de lovire a femeii, au existat in trecut violente, iar momentan e un minor(17 ani) speriat ce poate declara tirania din casa in care traieste.
Va intreb daca femeia in cauza poate sa divorteze intentand divortul intr-un alt oras deoarece barbatul in cauza e posibil sa aiba legaturi in politie in acel oras si din ce am inteles acesta este un motiv pentru care femeia in cauza nu a intentat divortul pana acum.

Ar trebui adunate probe de violeta si dupa intentat divortul sau divortul si agresiunea pot fi reclamate intr-un alt oras?

Eu pot fi folosit ca martor?
Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Doamna poate apela la un ONG pentru a o ajuta si, daca situatia devine publica... nu prea te mai ajuta nimeni, cu toate relatiile tale...
buna idee, o iau in calcul, merci
multumesc de raspuns! din pacate da, e domiciliul comun.
Bună ziua!
Se depune cererea de chemare în judecată la domiciliul pârâtului ( soțul) și dacă aveți suspiciunea rezonabilă căci procesul nu se poate desfășura conform principiilor de guvernează procesul civil , puteți formula o cerere de strămutare a procesului.

Alte discuții în legătură

Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ma aflu in proces de tagada paternitate, procesul ... Jane14 Jane14 Bună seara! Ma aflu in proces de tagada paternitate, procesul de divorț urmează după cel de tagada paternitate, din cauza agresiunii fizice din partea ... (vezi toată discuția)
Declaratii false catciortes catciortes Am primit o citatie de la politie precum ca asi fi agresat fizic o vecina de 70 de ani. Lucrul acesta este total neadevarat, conflictul rezumandu-se doar la ... (vezi toată discuția)