avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratii false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratii false

Am primit o citatie de la politie precum ca asi fi agresat fizic o vecina de 70 de ani. Lucrul acesta este total neadevarat, conflictul rezumandu-se doar la schimb de replici. Am inteles ca ea a adus niste martori, care sustin afirmtiile ei. Am primit o ameda pentru injurii. Cu toate ca ea a fost cea care a incercat sa ma loveasca, nu a primit nici macar o amenda. Avand aceasta varsta, organele de politie sunt si vor fi de partea ei. Eu nu imi doresc decat liniste, dar nu vreau platesc pentru lucruri pe care nu le-am facut. Am fost chiar amenintat ca va intenta proces civil. Cu riscul de a ma repeta nu am atins-o pe aceasta femeie nici macar cu un deget cu toate ca martorii ei sustin acest lucru. Nu prea stiu cum asi putea proceda si cum sa ma apar cand ma voi duce la politie. Credeti ca ar fi bine sa merg cu un avocat?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:02, 22 Martie 2010
Daca martorii ei sunt mincinosi va vor trebui si dvs 2 martori care sa sustina contrariul!B-)
Iar , odata ce ati fost amendat pentru aceasta fapta , nu mai puteti fi sanctionat inca o data!B-) Este principiul de drept ""non bis in idem""!B-)
Daca autoritatea v-a aplicat deja o sanctiune ,care este motivul pentru care afirmati necesitatea deplsarii la politie,
Aparator ,eventual necesitati daca se materializeaza amenintarea ca va intenta proces civil
Mergeti la politie si cititi declaratia respectivei doamne,pe baza careia ati primit citatia.Martorii respectivi trebuiesc si ei sa fi dat o declaratie in care sa spuna ca la ora H,in data de ...,in locul cutare,am vazut ca-d-l X(d-voastra) a batut-o si injurat-o pe d-na respectiva.Acest lucru puteti sa-l demontati daca ati fost la servici sau in alta parte,.Mai este un aspect-cand s-a petrecut acest lucru,are f.mare importanta in cazul unei plangeri,poate a fost acum 1 an si nu mai e valabila .Citatia trebuie sa o trimita pentru a va da posibilitatea si d-voastra sa va aparati.Vedeti ce scrieti in declaratia pe care o sa va puna sa o dati,sa aveti un ton(scris)cat mai conciliant,Amenda nu puteau sa v-o dea fara sa va asculte si pe d-voastra.Asfel toata lumea ar face la fel si ne-am trezi cu totii cu amenzi cu drept sau fara drept.
Amenda a fost pentru injurii, data de politistul venit la fata locului. In zilele ce au urmat ea a mers din nou la politie declarand ca am agresat-o si fizic. Asadar, am primit o citatie sa ma prezint la politie,spunandu-mi-se ca am un dosar de cercetare.
Politistul a fost de fata cand ati injurat-o(m-as mira)?

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cetetian american am fost batut la timisoara la socra mia ia ie singur martor am 5 zile de ingrijire medicala Gordan Gordan Sint cetetian American casetorit la Timisoara.Acuma 2 luni am fost la visita la socra mia la Timisoara acolo ma atacat trei persone si ma alovit cu pumni si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu ce amenda lise poate da unor agresori care au batut o persoana ce necesita 20 zile de spitalizare. V a mnultumesc (vezi toată discuția)