avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Ma aflu in proces de tagada paternitate, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Ma aflu in proces de tagada paternitate, procesul ...

Bună seara!
Ma aflu in proces de tagada paternitate, procesul de divorț urmează după cel de tagada paternitate, din cauza agresiunii fizice din partea soțului in urma cu 5 luni am plecat din apartamentul pe care il avem ( amândoi suntem proprietari).....acum s- a ivit o problemă si trebuie sa ma intorc ( in cele 5 luni am locuit la o prietenă care a fost plecată din localitate, acum aceasta se va intoarce si nu imi permit sa plătesc chirie in alta parte) va trebui să revin in apartamentul in care locuiește sotul.......i am spus acestuia despre intenția mea si a inceput sa imi caute motive si sa imi reproșeze.......menționez ca in legatura cu agresiunea fizica nu am dovezi....vecinii nu vor sa se puna martori! Pot sa ma intorc acasa??pur și simplu fara sa mai intentez vreo procedura prin avocat .....nu imi permit timpul si nici banii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 24 Februarie 2021
Calitatea de coproprietar al apartamentului Ce reprezintă domiciliul comun vă conferă dreptul de a vă exercită toate atributele dreptului de proprietate inclusiv posesia și folosința.
Depinde numai de dumneavoastră aprecierea oportunității faptului de a vă întoarce în domiciliul conjugal în raport de ultimele evenimente cu implicații afective.
Sigur că o împăcare ar fi de preferat.

Faptul că vă judecați pentru tagada parternității nu va restrânge niciun fel dreptul de folosință al apartamentului precum și orice atribut ce derivă din exercitarea dreptului de proprietate asupra acestuia.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
În legătură cu agresiunea fizică la care faceți referire ați mers în primele 24 40 de ore de la producerea evenimentului la inml în vederea examinării medico legale?
Vi s-a elibera certificat medicolegal?
Îl puteți folosi în procesul de divorț.
Ați demarat procesul de divorț sau urmează să îl demarați pe viitor?
Buna seara. Va puteti intoarce acasa, fiind coprorietar. Problema dumneavoastra este insa, daca va asumati riscul violentei de care inteleg ca sotul a dat dovada in ultimul timp. Daca credeti ca nu veti avea probleme si ca nu vor exista neintelegeri care sa conduca la violente fizice, avand in veedere situatia financiara , chiar ar trebui sa va intoarceti acasa.
In acelasi timp, daca in continuare sotul se va comporta violent trebuie sa stiti ca puteti merge in instanta pentru a se dispune un ordin de protectie, care sa va apere atat pe d-voastra, cat si pe copil. Este o procedura urgenta, se judeca in cateva zile, iar in situatia in care nu aveti posibilitatea angajarii unui avocat veti beneficia de reprezentarea unui avocat din oficiu.
Va trebui sa aveti martori pentru a dovedi agresiunile din partea sotului.
In legatura cu agresiunea fizica nu am anunțat poliția si nici nu am fost la medic, am ieșit pe scara....au iesit vecinii dar nu vor sa se fie martori......acum suntem in proces de tagada paternitate.....apoi divortul

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

În legătură cu agresiunea fizică la care faceți referire ați mers în primele 24 40 de ore de la producerea evenimentului la inml în vederea examinării medico legale?
Vi s-a elibera certificat medicolegal?
Îl puteți folosi în procesul de divorț.
Ați demarat procesul de divorț sau urmează să îl demarați pe viitor?

Poate l-ați iertat prima dată, dar dacă îl veți ierta în mod constant, iar violențele vor continua, odată ajunsă în fața instanței la un moment dat nu o să o mai aveți credibilitate, dacă nu anunțați poliția la timp. Acum depinde și de gravitatea violențelor...
Atenție mare, Deci!
Colega de mai sus v-a menționat și despre posibilitatea solicitării unui ordin de protecție la nevoie trebuie să știți că acesta trebuie cerut imediat la poliție se dă mai întâi provizoriu pe cinci zile după care merge la instanță la cererea procurorului sau la cererea dumneavoastra.
în acest moment nu aveți motiv să cereți ordin de protecție pentru că violența nu este recentă dar este bine să știți pentru viitor Ce puteți face.
Poate nu va fi nevoie dar e bine să știți și să acționați rapid.
Dacă sunteți victima unei violenței domestice fizice primul gest pe care trebuie să îl faceti este să mergeți la INML.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

Alte discuții în legătură

Bătăi de la soț. ce poate face o femeie în această situație? andreescu1 andreescu1 Buna ziua, sora mea este tinuta doar in casa de sotul ei cu care au un copil, este batuta dar fara sa-i lase urme, o uda inainte, o sufoca sotul ei si nu o ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Divort Andreea_Manolache Andreea_Manolache Buna ziua, ma numesc Andreea Manolache, sunt casatorita de 18 ani cu sotul meu si avem un baiat de 17 ani. De ceva timp s-a apucat de baut, vine noaptea ... (vezi toată discuția)