avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la ...

Buna dimineata,....am rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la o intrebare...am 57 de ani neimpliniti ,nascuta in 1967 in 2023 am facut stagiul de cotizare pentru pensionare de 35 de ani obtinuti efectiv nu si din grupa...Ma pot pensiona anticipat ,fara penalizare ,sau cu o penalizare mica? si daca da cand pot face asta ...multumesc
Cel mai recent răspuns: zakazaka , utilizator 13:08, 11 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe Legea 263/2010 - cea in vigoare pana la 31.08.2024 - nu va puteti pensiona anticipat sau anticipat partial , ca nu aveti varsta necesara de 58 ani . Pe Legea 360/2023 - cea care va intra in vigoare la 01.09.2024 - aveti nevoie de inca un numar de luni peste 58 de ani , depinzand de luna nasterii dvs. Gasiti varsta standard de pensionare a dvs. in anexa 5 a acestei legi , iar la pensie anticipata puteti iesi cu cel mult 5 ani mai devreme .
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
CHKa, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare ... olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand ... (vezi toată discuția)