avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt un pensionar de 59 de ani. Dupa noua lege a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt un pensionar de 59 de ani. Dupa noua lege a pensiilor 360/2023, ...

Sunt un pensionar de 59 de ani. Dupa noua lege a pensiilor 360/2023, por beneficia concomitent si de anii de grupa I care sunt in total 14 si de vechimea in campul muncii, care in momentul iesirii la pensie am avut 39 de ani cotizati.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2024
Matei Diana Raluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:16, 11 Februarie 2024
Nu prea se intelege ce intrebati , in ce fel sa beneficiati ? si pe legea pe care v-ati pensionat vi s-a luat in calcul atat stagiul total de cotizare pe care l-ati avut , cat si suplimentele de punctaj si reducerile de varsta datorata anilor de grupa .
CHKa, utilizator
La data deschiderii drepturilor ati beneficiat de toate drepturile cuvenite stagiului realizat in grupa I de munca.
Daca faceti referire la stagiul aferent, atunci legea 360/2023 nu acorda puncte de stabilitate pentru acesta.
Ați primit toate drepturile pentru grupe, pe legea care este azi în vigoare azi, și va fi în vigoare până la 31-august-2024.
Pe noua lege nu aveți ce să primiți în plus, după 01-septembrie-2024, deoarece ați primit deja totul.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in septembrie 2018. Va rog sa-mi raspundeti: 1. Am in grupa I de munca 2 ani si 3 luni: 2. Am ... (vezi toată discuția)
Cand s-a acordat majorarea punctajelor de grupa 1??? popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua am iesit la pensie de boala in anul 1991 si in anul 1996 la pensie de batranete.Am in total ani de munca 39 dintre care 24 ani 11 luni 29 zile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea o intrebare cu privire la pensie. sora mea ... Cory11 Cory11 Buna ziua, As avea o intrebare cu privire la pensie. Sora mea a primit decizia de pensionare si pe decizie scrie ca are pensie sociala. Este posibil la o ... (vezi toată discuția)