Bună ziua, copilul meu minor a fost încredințat in intretinere mie și în urma hotărârii judecătorești eu și fostul soț avem custodie comuna.
Dupa divort, copilul a locuit cu mine în București o perioada, unde am un apartament cu chirie, insa în prezent s-a întors la tatăl lui pentru a finaliza școala gimnaziala acolo, alaturi de colegii si prietenii lui, urmând ca în clasa a IX a sa vina la liceu înapoi în București, la mine.
El împlinește 14 ani pe 15 februarie și am vrea sa ii facem buletinul pe adresa tatălui, locuință personala, în Câmpulung Moldovenesc. Am înțeles ca se poate sa fac o declarație eu, ca parinte care il am in intretinere in acte, pentru a putea sa facă acest lucru? Mulțumesc
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru schimbarea domiciliului copilului minor la o altă adresă decât cea din sentința de divort este necesară declarația de acord a celuilalt părinte.
În cazul de față, trebuie să dați această declarație, fie la notar, fie mergeți cu fostul soț și copilul la evidența persoanei, când depune cererea pentru carte de identitate, și puteți da declarația acolo, la ghișeu.