avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutiere, neacordare prioritate - viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutiere, neacordare prioritate - viteza

Bună ziua,

Am fost implicat de curând intr-un accident rutier. Intr-o intersecție în T, eu aveam stop, l-am executat, m-am asigurat în stânga și în dreapta, am plecat foarte puțin de pe loc (pana în jumătate de metru), iar când m-am uitat din nou în stânga a venit o mașină în viteza, a tras dreapta și m-a lovit în stânga spate. Știu ca este neacordare de prioritate, însă celalt șofer conducea cu viteza foarte mare, existând și 3 martori care pot confirma. Consider ca dacă nu ar fi avut viteza asa mare intr-o intersecția foarte periculoasa (cunoscuta) nu s-ar fi întâmplat nimic. Am încheiat oricum amiabila, declarând ca sunt vinovat, de teama de a nu chema politia și de a rămâne și fără permis 30 de zile pentru neacordare de prioritate.

Voiam sa va întreb dacă într-un astfel de caz as fi putut face mai mult?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:26, 13 Februarie 2024
Nu aveți cum sa dovediți viteza "mare" a celuilalt vehicul, fără o proba tehnică certa (un mijloc de măsurare). Martorii nu pot certifica o anumită valoare a acelei viteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)
Accident de masina. vinovatul m-a dat in judecata. AlinaMihai13 AlinaMihai13 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: In luna aprilie am avut un accident de masina. Eram intr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Constatare nedreapta sau cu interes? Otila Otila Buna ziua, Fiind si eu implicata, din nefericire, intr-un eveniment rutier..primul...din 8 ani de condus....as dori o parere cat mai realista si ... (vezi toată discuția)