avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina. Vinovatul m-a dat in judecata.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina. Vinovatul m-a dat in judecata.

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:

In luna aprilie am avut un accident de masina. Eram intr-o intersectie nesemnalizata, cand brusc am fost lovita de o masina ce venea din stanga mea, care, din lovitura cu viteza am fost aruncata intr-un gard pe partea dreapta. Am intrat in acel gard cu masina aproape pe verticala (stricand gardul), dupa care m-am rasturnat pe partea mea(stanga). Adica am fost lovita in portiera de pe partea soferului.-eu fiind soferul

Repet, intersectia era nesemnalizata, eu nu aveam viteza in intersectie, dar intradevar nu am oprit, gandind ca am prioritate.

In urma impactului, am lovit (superficial) colateral (datorita vitezei cu care am fost lovita)o terta masina care venea din dreapta mea.

Politia a fost la fata locului, a stabilit ca acea persoana care m-a lovit este vinovata, i s-a intocmit proces verbal, i s-a ridicat carnetul, s-a intocmit proces verbal, prin neacordare prioritate de dreapta.

Persoana colaterala, a dat si el declaratii, dar a spus ca nu are daune, nici macar nu mi s-a cerut asigurarea pentru el.

Dupa 2 luni de la accident, persoana vinovata contesta in instanta procesul verbal intocmit de politie, dorind sa ma scoata pe mine vinovata, declarand ca "daca d-na.....ar fi acordat prioritate de dreapta tertei persoane care venea din dreapta ei accidentul nu ar mai fi avut loc"

In acest caz, instanta ma poate scoate pe mine vinovata?
Specific ca masina a fost declarata dauna totala,

Ce sanse de castig am? Eu am facut intampinare la contestatia vinovatului, spunand ce s-a intamplat si atasand poze de la locul accidentului.
Intradevar nu am oprit la intersectie (specific nesemnalizata), dar nu aveam viteza.
Cel care m-a lovit a venit cu viteza, incat eu nici nu am mai avut timp sa reactionez in vreun fel. Nu s-au vazut nici macar urme de franare din partea lui, maca pentru a se vedea intentia ca a vrut sa opreasca.

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri!
Nu cred că va avea câștig de cauză chiar dacă dvs ați cam recunoscut că ar fi trebuit să opriți la intersecție. Depinde de ce s-a constatat în pv de contraventie (faptă și circumstanțe). Se pare că nu s-a reținut o culpă a dvs. Nu puteți primi sfaturi atât de precise fără studierea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Accident rutiere, neacordare prioritate - viteza Mno97 Mno97 Bună ziua, Am fost implicat de curând intr-un accident rutier. Intr-o intersecție în T, eu aveam stop, l-am executat, m-am asigurat în stânga și ... (vezi toată discuția)
Problema de prioritate. Szocs Andrei Szocs Andrei Astazi am luat parte la un accident in care eu urcam o strada in rampa cu dublu sens dar cu o latime mica de 2 3 metri pe anumite portiuni si 4 5 metri pe alte ... (vezi toată discuția)